Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

20/09/2012 by Johan Kristoffersson

0 comments

Johan gör en Tom Cruise, vill gå upp i varv och rycker propparna.

”Jag åkte till Stockholm redan i tisdags eftersom det var presskonferens. Det var intressant att komma till Solvalla. Inte varje vecka man kommer till tävlingsbanan innan den ens är färdigbyggd. Lite speciellt att inte alls veta vad man ska förvänta sig. De flesta andra banor i Sverige känner vi till i minsta detalj och i Östersund kunde man ändå ha en viss uppfattning om hur banan skulle kännas. Här har man ingen aning om hur trångt eller tajt det kommer att bli. Men vi fick åka ut på de delar som var klara i tisdags och jag blev förvånad att det var så pass brett på startrakan.”

 

Efter oflytet på Knutstorp känns det lite som att du drar på feta solbrillorna och får ett uppdrag via en svart väska som sedan brinner upp – ett Mission Impossible. Är du helgens Tom Cruise?

 

”Jag kan fortfarande vinna, även om förutsättningarna är att jag helst ska ta hem båda racen. Min stora fördel är att jag inte har något att förlora. Jag ligger trea och kan inte bli sämre än trea. Både Rydell och Nykjaer har poäng att försvara och platser att förlora. Kvalet kommer att bli det viktigaste på hela säsongen, även om det kommer att hända saker i heaten också. Det är ju inga maskiner som kör bilarna. Misstag kan ske och eftersom det är final så kommer ingen att spara på något. Det blir tuff och tät racing.”

 

Rallycross-takter ska det ju bli i vilket fall, eftersom det blir pausunderhållning i den stilen.

 

”Ja, vår Scirocco finns på plats med pappa vid ratten och så ska Kenny Bräck vara med och köra en av Andreas Erikssons bilar.”

 

Pådraget inför finalen verkar stort. Marknadsföringen har varit hård och det pratas STCC-final lite överallt.

 

” Det märks verkligen att det är stort intresse. På presskonferensen var det mycket folk, från SVT, TT och många andra. När jag tog en tur på stan så hängde det affischer lite överallt.”

 

Det snackas och skrivs om ”äntligen” final, men det innebär ju också att säsongen snart är över. Det gillar väl inte du, som tycker om att åka bil.

 

”Helt klart är det lite både och. Visst är det häftigt med final, men det är ju surt att det drar ihop sig till vinter. Jag vill ju köra racerbil varje vecka. Det vore fint att få något uppdrag att testa och utveckla en ny bil, köra så där 7 000 varv någonstans nere i Australien. Och bara nya däck hela tiden, rena drömmen, ha-ha…”

 

Att det börjar dra ihop sig på riktigt allvar märks även vid Glafsfjorden i Arvika. När tankarna ska samlas inför slutuppgörelserna har stallchefen för vana att ta fram fiskespöt och under veckan rapporterades om en riktigt udda storfångst.

 

”Han brukar göra så, ja. Jag fick ett bildmeddelande från honom med ett monster till fisk, vet inte ens vad det var för sort. Men jag hoppas han fortsätter ha den turen så kanske vi kan fånga något riktigt stort även under helgen.”

 

Enligt obekräftade uppgifter var det en asp på drygt fyra kilo, men eftersom det är Solvalla som gäller under helgen kanske det är bäst att släppa ’trollingen’ och fundera på vad ni har för hästhandlarknep för att trolla hem SM-guldet…

 

” Jag funderar på att vi i heat 2 kan gå utan skor fram. Och när vi kommer på upploppsrakan så rycker vi propparna…”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.