Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

30/08/2012 by Johan Kristoffersson

0 comments

Johan läser regler, pratar med en vägg, ser fram mot en Spa-weekend och har ett familjärt förhållande till sin cykel.

”Det är som det är med straffet jag fick på Jylland och jag leder fortfarande serien med åtta poäng. Som helhet bra alltså, men ändå irriterande eftersom jag hade läst reglerna och följde dessa. Det stod klart och tydligt i PM:et att ”leading car” skulle lämna banan genom depån och det gjorde den inte. Jag håller naturligtvis med om att jag inte höll min plats när starten gick, men det berodde helt och hållet på att startbilen inte följde de regler som var uppgjorda. Inne hos domarna var det som att prata med en vägg. De menade att jag borde ha vetat hur starten skulle gå till eftersom jag hade startat på samma sätt i första heatet. Men faktum är att Nykjaer släppte tjugo limousine-längder till ”leading car” i första starten, fast det stod i reglerna att det skulle vara max fem bil-längder. Från min position hade jag inte en chans att ens se bilen, så jag vet inte var den tog vägen. Skillnaden är att Nykjaer inte fick någon bestraffning för sin miss, medan jag flyttades ner två placeringar.”

 

Bittert förstås, men eftersom det är en bana som inte passar ert team helt bra så borde ändå ett oförändrat avstånd i toppen vara en bra utkomst.

 

”Jag är supernöjd med min egen insats. Det gick bra för mig personligen där nere redan förra året och i år har jag och Ronnie jobbat ännu tajtare och anpassat bilen till mig, så jag får tacka teamet för de fina resultaten. Jag trivs dessutom med vanskliga förhållanden, växlande mellan blött och upptorkande, så det var bra förutsättningar för mig. Viktigast i fortsättningen är att inte tappa fokus. Man kan lugnt säga att det är ”halvviktiga” helger som väntar.”

 

STCC på Knutstorp och Solvalla och däremellan en tävling i Superstars, alla med en förstaplats på spel. Men först ska du vara ledig närmsta helgen, kanske inte heller helt oviktigt i sammanhanget?

 

”Det är en lika viktig helg det här, vilket är lätt att glömma bort. När jag har tävlingsledigt så försöker jag komma in i en bra rytm med regelbunden träning och andra aktiviteter än biltävling. Det är ett sätt att ladda upp och göra mig riktigt sugen på race igen. Vi har jobbat på bra i verkstaden den här veckan för att kunna unna oss en sån där bra uppladdningshelg.”

 

Annars har jag hört att det ska bli Spa-weekend…

 

”Ja, det är formel 1 på Spa, en av årets verkliga höjdpunkter. Det är en verkligt frän bana och så brukar det vara svåra och växlande förhållanden. Då får inget annat komma emellan och jag nördar till det och kollar till och med på träningen. Jag kan inte sluta imponeras av de olika förarna och deras fantastiska prestationer och jag har egentligen ingen favoritförare eller –team. Det växlar. När jag var mindre så var det häftigt med Schumacher i Ferrarin, men sedan kom Hamilton i McLaren och nu sitter Räikkönen i en Lotus…”

 

Det låter som en kärleksfull relation till F1, kanske i klass med dig och din cykel. Det har publicerats en bild på nätet där racer-cykeln ligger i din säng, på Zandras plats. Har hon fått flytta ut?

 

”Ha-ha, det var jag och Zandras lillebror som höll på och lekte. Det var han som la den i sängen, tror jag… Men, visst jag är ju en riktig ”prylbög” så den är viktig för mig. Inte så att den ligger i sängen till vardags, men den står faktiskt parkerad i köket, lutad mot köksbordet…”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.