Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

24/08/2012 by Johan Kristoffersson

0 comments

Johan missförstår cykelkulturen, inventerar fordonsparken och funderar på radiostyrda bilar

”Den här veckan ska vi på en återförsäljarträff för VW i Stockholm. Det blir till att ta fram den snygga vita skjortan. Sedan hoppar vi in i en VW Touareg och drar direkt till Danmark på fredag morgon. Tävling lördag-söndag den här helgen, känns lite ovant.”

Det är dags för Danmark, Jyllandsringen och kanske lite danska delikatesser?

”Skulle vara smörrebröd i så fall. Det är gôtt. Men danska wienerbröd brukar det vara dåligt med, har jag nog inte fått sedan farmor och farfar tog med från Danmark för säkert tio år sedan. Tittar man på banan så är Jyllandsringen en tekniskt knixig bana som är ganska svår att lära sig. Det är en del ojämnt underlag eftersom man har byggt till banan, men jag har ju vunnit där – i Porschen. Historiskt sett har den inte varit helt optimal för våra biogas-bilar och är inte heller någon personlig favvo-bana rent känslomässigt, men resultatmässigt har det gått bra där. Ifjol trivdes jag riktigt bra. Fördel oss kan vara att vi är de enda som har kört där nere med nuvarande koncept.”

Spännande att se då om Engström får det tuffare än senast. 

”Kör han som i Östersund så blir det svårt, för den här banan bör passa hans bil ännu bättre. Men jag lägger ingen energi på att tänka på det där. Jag bara kör jag…”

Men den här helgen blir det ovanligt lugnt för dig eftersom Porsche-cupen vilar.

”Ja, bara två STCC-race och inget mer. Finns ju risk att jag går och blir rastlös där nere. Kanske ska ta med mig en radiostyrd bil att fylla ut pauserna med, ha-ha.”

Det innebär ju att det är lite lugnare när vi ska iväg med er fordons-armada också. Kan du berätta om vad som ingår i er stora flotta när ni drar iväg på en vanlig tävlingshelg?

”Vi har ju racetrailern och kontorstrailern. Dessutom en biltransport med Porsche-bilarna och så ’94:an’, eller ’chips-bilen’ som vi säger, för den gick med Estrella-chips förr. Den lastar vi med däck och annat. Och så har vi bussen med övernattningsmöjligheter. Den har varit med sedan rallycross-tiden. Till sist så är det en multi-van som mekarna åker i. När vi kommer till banan så dyker dessutom kockarna upp med catering-vagnen, eller ’matlådan’ som vi kallar den. Det är ju ganska stora fordon som ska flyttas så det är tajt att få ihop chaufförer som har rätt körkort och kan komma iväg nog tidigt. Syrrans pojkvän har behörighet att köra alla våra fordon, men han har ju annat jobb och vill därför åka så sent som möjligt.”

Eeeh, de har väl varit gifta i över ett år så du kanske ska sluta kalla honom ’pojkvän’… Något körkort behövde du inte för att cykla Glafsfjorden Runt i helgen. Grattis till en fjärdeplats, även om du tog stryk i spurten med ett par sekunder.

”Jag är nöjd med insatsen, men lite irriterad att jag inte tog tag i det mer. Jag trodde motståndarna skulle vara bättre än de var. Det var inget problem alls med tempot.”

Däremot med taktiken och ’cykelkulturen’ kanske. Jag hörde att du fick skäll av en rutinerad medtävlare för att du inte hade gjort ditt jobb.

”Ja, det var för att jag inte gick upp och drog som jag borde ha gjort. Jag hade inte riktig koll på hur det går till och visste inte hur jobbigt det skulle bli till slut.” 

Tyvärr fick du ju inte med din kompis/kollega Emil på en start i loppet.

”Nej, han vågade inte, men det är ju på sätt och vis bra för då vet jag att jag inte behöver anmäla mig till den där halvmaran som han hade utmanat mig på…”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.