Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

25/10/2012 by Johan Kristoffersson

0 comments

Johan återvänder till skolbänken, checkar in-checkar ut, kör för en trippel och lanserar ”Live hos Kristoffersson”.

”Vi har haft miljömöte här under veckan. Verksamheten ska ISO-certifieras. Hela personalen glodde på en plasmaskärm och lyssnade på ett föredrag en hel eftermiddag. Det blev till att sitta med block och penna igen, fick riktig skolångest, he-he.”

 

Det verkade dock inte så ångestfyllt på Porsche-kalaset i Stockholm förra veckan…

 

”Pristagarna i Carrera Cup var inbjudna för att ta emot sina checkar efter årets säsong. Vi hade först samling på Porsche Center i Smista och sedan bar det av till restaurang Pontus. 200.000 kronor stod det på min segercheck. Jag lämnade in den direkt i baren, så den tog slut snabbt, ha-ha. Nej, seriöst pratat så gick den nog till att fylla en del hål i verksamheten efter den här säsongen. Pengarna har i alla fall inte hittat in på mitt lönekonto; det vet jag säkert.”

 

Mer prispengar kan det ju bli kommande helg.Den tänkta sista deltävlingen i Superstars blir inte av eftersom banan i Indonesien inte har fått sitt godkännande. Avgörandet i Superstars sker istället på Sicilien och Pergusa-banan redan nu. Bra eller dåligt?

 

”Det kan jag svara på efter helgen. Om jag toppar serien efter Pergusa så tycker jag det var utmärkt att finalen gick där, men om jag inte gör det så var det mindre bra med en inställd tävling. Helt klart är att det inte kommer att bli lätt. Banan på Sicilien är väldigt mycket rakt fram och liknar Monza. Där blev vi frånåkta av de andra och sedan dess har vi fått 100 kilo extra i bilen. Som vanligt hoppas jag på rejält med regn. Det skulle öka våra chanser betydligt.”

 

Det är ju tre titlar som står på spel under helgen och just nu har du ledningen i samtliga mästerskap.

 

”Den mest eftertraktade titeln kommer bli den svåraste att vinna – den internationella titeln alltså. Liuzzi är bara tio poäng efter och hans Mercedes kommer att gå hur bra som helst på den banan, särskilt som de har gjort mycket uppdateringar på den. Det mest väntade är att han tar pole och vinner första heatet. För mig gäller att vara så nära som möjligt och absolut bland topp åtta så att jag får vara med i den omvända startordningen till andra. Då får vi se vad som kan hända. I den italienska delen av mästerskapet leder jag med större marginal med Biagi som tvåa och BMW:n tror jag vi ska ha en större chans mot. Där behövs arton poäng totalt under helgen för att säkra titeln. Samtidigt är det störst prispengar att hämta i rookie-serien, så jag kan inte riskera alltför mycket. Vill inte stå i sandfållan och se 100 000 Euro flyga iväg. I rookie-mästerskapet räcker det med att jag tar mig i mål i ett av heaten för att ta hem totaltiteln.”

 

I vilket fall lär det inte bli läge att fira eventuella titlar särskilt hårt…

 

”Nej, redan på måndag morgon flyger vi från Sicilien till Rom och sedan är det Porsche-test på Vallelunga tisdag-onsdag. Vi är tio stycken som får göra upp om två platser i världsserien Porsche Super Cup. Det är inte säkert att de som är snabbast får platserna – andra faktorer ska säkert vägas in också – men jag tror väl inte de ger platsen till den som är långsammast. Det är bara att försöka se till att åka snabbare än de andra, även om det är stentuff konkurrens från Porsche-specialister. Efter testet kommer det att dröja till sista november innan vi får svaret på vilka som blir utvalda.”

 

Och under tiden kanske det har hunnit hända saker på hemmaplan. Fredsuppgörelsen mellan STCC och TTA har ju kommit…

 

”Och framför allt var det superbra att beskedet kom så pass snabbt så att vi har en chans att ställa om. Än så länge vet vi ju inte hur det kommer att bli för oss som team, men för racing-Sverige var uppgörelsen det bästa som kunde hända. Som chaufför vill man ju alltid möta alla de bästa så för mig personligen känns det också riktigt inspirerande.”

 

Inte helt överraskande har det blivit ganska stor uppmärksamhet kring racing-freden. Det blev ju till och med så att SVT sände direkt från KMS-verkstaden under tisdagskvällen…

 

”Ja, det är klart att de ska sända från händelsernas centrum. Tycker att det kändes som en helgjuten insats från min sida, men det var lite trångt i Jordis racingstol som jag satt i eftersom min bil står i Stockholm, he-he. ”

 

Kanske var det rentav veckans största händelse..?

 

”Nja, frågan är om det inte ändå var lunchen hos mormor och morfar. Hemlagade köttbullar och potatis är ganska stort det också…”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.