Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

21/05/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan pluggar musikhistoria, tar med farten till England och saknar nätet.

"Vi stod kvar i Belgien ett par dagar och servade våra bilar. Som tur var hade alla tre klarat sig bra. När det är så tajt mellan tävlingarna är det skönt att man slipper komma på nödlösningar utan har allt i ordning som man har tänkt. Från Mettet hade vi sedan trettio mil ner till Calais och färjan över till Dover."

Och då sjöng ni förstås "...när vi möttes mellan Dover-Calais", som i Styles gamla melodifestivallåt. Men du som är så ung kanske inte ens känner till den? 

"Jo, vi har ju Olle i vårt team. Så fort han fick höra att vi skulle åka färjan över där så letade han fram den där låten och spelade för oss. Färjeturen var nog höjdpunkten för honom under den här resan, ha-ha. 

Du lämnade antagligen Belgien med blandade känslor efter att ha varit snabbast av alla, men ändå fått bryta med punktering i semifinalen. 

"Jo, så var det. I första heatet var jag lottad längst ut, som vanligt känns det som, och kom iväg som tvåa efter Ole. Han tog alternativen på första och jag på sista och vi tog en dubbelseger. Även Tord gjorde en bra tid så det såg riktigt bra ut. Till andra heatet regnade det lite mer och jag tyckte det borde vara dags för regndäck. Tyvärr blev det fel val och med en dålig start fick jag väl femtonde tid eller något sånt. Det var irriterande att välja fel däck." 

Men kvalificeringen under dag två fungerade bättre. 

"Jag fick ju visserligen startspår längst ut igen i tredje, men fick på en absolut megarackarrökarstart och lyckades ta mig in först. Därefter körde jag lite med insidan för att säkra en brukbar tid och det visade sig bli den bästa av alla. I sista visste jag att jag var tvungen att slå Petter för att säkra högsta poäng från kvalet. Jag tog starten igen, laddade på riktigt ordentligt och lyckades ta maximal poäng med från grundomgången. 

I semifinalen var det slut på det roliga... 

"Jag tog ju starten igen och såg i backspegeln att jag fick en lucka till Heikkinen och den växte när han tog alternativen. Därefter dök Timmy upp bakom och jag tyckte han knappade in lite så jag tog i lite mer men ut på fjärde varvet fick jag punktering. Vi har fått flera punkteringar nu och jag vet inte varför. Det blir nya fälgar som kommer upp till England, så får vi se om det kan hjälpa. Vi hade i alla fall bra speed och det glädjer vi oss åt. Den som imponerade mest var väl egentligen Ole Christian. Om han inte hade fått problem med styrservon i finalen kanske han hade tagit hem alltihop. Lite speciellt är det ju att jag också hade servoproblem på den banan förra året, i just den bilen." 

Farten tar ni förstås med till Lydden Hill. 

"Det ger oss trygghet inför helgen. Jag har inte kört här förut, men banan ser snabb ut och är lite kuperad, men har däremot inget hopp." 

Eftersom ni har stannat nere på kontinenten under veckan så har det väl blivit en del tid över i väntan på kommande tävling. 

"Det blir lite segt faktiskt, särskilt som vi sällan har internet. Man köper till lite surf ibland, men det räcker ju inte långt om man vill spela spel och sånt. Idag är man ju väldigt beroende av internet eftersom mycket av det man gör ligger där. Man tänker inte på att ladda ner spel och sånt i förväg, utan är helt enkelt van att ta hem allt via nätet. Vi har inte ens en kortlek med oss i bussen. Dessutom verkar alla motorbanor vara byggda i total radioskugga. Det är nästan alltid dålig mottagning." 

Det borde innebära tid till annat, fysisk träning kanske? 

"Jag har varit ute och sprungit några gånger och tänker ta en tur med mountain-biken också."

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.