Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

20/08/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan kör uppladdning à la 2012, slipper grubbla och vattensportar.

”Jag har varit nerbäddad under veckan, ont i halsen, allmänt hängig och slö i kroppen. Att jag blir sån mitt mellan två tävlingar påminner lite om 2012, året då jag vann allt jag ställde upp i. Då var jag ofta sjuk före tävlingshelgen, men blev sedan frisk lagom till race. Jag har ställt in mig mentalt på att jag vaknar på lördag morgon och känner mig pigg. För att hinna friskna till blir det flyg till Trondheim istället för att åka med teamet.”

Kanske var det på grund av urladdningen i Karlskoga, där du säkrade Porsche Carrera Cup-titeln.

”Otroligt gôtt att det är klart och det jag förutspådde stämde precis. Robin Hansson var riktigt snabb, inte minst i kvalet. Vi två var ju helt överlägsna på kvalet, så för mig var det faktiskt ett litet fall framåt, även om jag inte var snabbast. I första heatet var det ganska händelsefattigt och jag hade bra koll. På sista varvet ropade de på radion till mig att det var grus på banan i S:et. Jag tyckte jag undvek det ganska bra, men när jag skulle göra nästa inbromsning så gled jag ut mer än jag trodde. Jocke gjorde en attack och gled upp på min bil så jag fick bromsa åt båda och styra emot för att inte snurra. Jag såg underredet på hans bil och lamporna var i höjd med min backspegel, men det gick bra. I andra körde Robin riktigt snabbt i början, men det var tydligt att han hade rullat i starten och sånt brukar de vara stenhårda på. Därför ville jag inte göra hårt motstånd när han kom på insidan utan räknade med att det skulle bli fritt fram när han tog sitt straff.”

Tio raka segrar, men knappast lättvunna sådana…

”Jag har aldrig tagit så många på raken och ändå har det hänt saker i varje heat. På pappret verkar det ju som en ’walk in the park’ men det har verkligen varit tuffare än så, delvis beroende på att jag har kvalat så krattigt.”

Cupsegern firades på kusinens bröllop.

”Det blev brådis dit. Jag och pappa drog direkt efter racet. Vi tog faktiskt båten ut till festlokalen vid Blåsut. Det var ett trevligt och ganska lagom kalas. Någon vinnarchampagne blev det inte. Jag fick nöja mig med päroncider. Jag kan inte säga att jag fick någon direkt kick av att säkra mästerskapet. Det är mer att man slipper ältandet efteråt som är skönt.

Så vinnarskallens belöning är inte att njuta av segerns sötma utan att undgå förlorarens ångest?

”Exakt så är det.”

Men du verkar i alla fall ha njutit av den sena svenska sommaren under veckan.

”Jag har åkt jetski, faktiskt premiärturen för året. Det är ju inte förrän nu som värmen har kommit även om det fortfarande var kallt i vattnet. Och så blev det måndagsmiddag hemma hos mamma och pappa eftersom vi hade annat för oss på söndagen. Gôtt väder och äta grillat och så kan man bara skjuta ifrån sig tallriken och gå hem, he-he.”

Till Hell åker ni med lust på bättre poängutdelning än i Kanada.

”Vi har gjort några uppdateringar på bilarna som förhoppningsvis ska ge oss en knuff i rätt riktning. Det är några smågrejer här och där, både på chassi och motor. Ändringar handlar ju alltid om kompromisser, vad vinner man och vad förlorar man? Återstår att se vad just den här kompromissen betyder.

Lånke-banan är ny för dig.

”För mig och även för Ole Christian. Tord har varit där och jag hoppas han kan ge oss råd och tips inför första omgången.”

Samma medgång som i Porsche-cupen vore önskvärd.

”Stolpe in, medflyt och lite övertag ja. Men det är en lång säsong och det kommer att gå upp och ner för alla i perioder.”

Till sist så har du presenterats som ny i förarbesättningen hos Even Management.

”Det är kul att få vara med där. Kortsiktigt är det inte så många konkreta planer med det, men jag tror att det kommer att gynna båda parter på sikt. De har ju tidigare varit bäst på att få fram rallyåkare, men de växer sig större och större. Personligen hoppas jag att det kan leda till att jag kan få köra något mer rally i vinter.”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.