Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

15/10/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan hoppas på mer folkrace, fortsätter med kombi och tittar varken bakåt eller framåt.

”Min folkracebil startade ju bra i alla fall, men det roliga varade bara i 60 meter i första heatet. Växellådan rasade så jag hade varken ettan eller tvåan och fick harva runt på trean. I andra heatet slirade det på kopplingen, men jag blev i alla fall trea och lyckades vara med och ordna så att två andra förare fick svartflagg.”

Det var ganska tuff bedömning i NGK-racet, många svartflaggor.

”Verkligen. Till och med Timmy fick ju en svartflagg. Det har han nog aldrig fått så jag tror han var tvungen att gå till domaren och fråga vad den betydde, ha-ha.”

Som väntat hade ni rallycrossåkare inte mycket att hämta. Du fick släppa Tobbe Svärd förbi dig i sista kvalheatet.

”Det var ju inte helt enkelt att köra den där baktunga tvåhjulsdrivna bilen. Den svängde inte så gudomligt bra, kan man väl säga, och där blev jag för passiv och fick ingen sladd. När han kom upp på insidan så visste jag att det var han och att han hade två ettor med sig. Jag ville inte förstöra dagen för honom. Annars hade jag i alla fall tryckt till för att få stopp på honom, ha-ha.”

I kändisheatet hade du segervittring, men det gick inte heller.

”Jag ledde ju med hur mycket som helst, men då stöp kardanstången ner. Men trots detta så vill jag prova folkrace igen. Det var ett roligt upplägg och Walls team var väldigt proffsiga med bra rutiner och bilen gick riktigt bra. Att det gick sönder, ja det är ju sånt som händer.”

Lämpligt att du fick prova en Volvo 245:a, nu när du har gått över till kombi även privat.

”Ja, under veckan fick jag min nya Passat Kombi, en 4-hjulsdriven diesel med 240 fräscha hästar. Mycket snygg och efter de första elva milen kan jag konstatera att jag är riktigt riktigt nöjd med den.”

Men helgens arbetsplats blir i en mindre version av VW, kära Polo-Asta… Du trivdes bra i Italien förra året.

”Det är ett bra flow i banan, men de har byggt om sedan förra året och kortat ner efter andra hoppet, vilket jag kan tycka är lite synd. Det är en lurig första sväng, med ett räcke till vänster och ett räcke rakt fram, som en öppning på tio meter i räcket, och där ska fem bilar genom samtidigt. ”

Du har Timmy nästan (?) utom räckhåll framför dig i tabellen och framför allt Bakkerud och Jeanney, som jagar bakom för att ta tredjeplatsen från dig. Hur tänker du?

”Jag tittar varken framåt eller bakåt egentligen. Jag vet att om vi gnuggar på i samma takt och får ut det vi kan av vårt paket så kommer det att räcka till en tredjeplats i VM. Det känns bra. Vi är i bra ’mode’ efter Spanien och Turkiet.”

Bilar och buss har ju befunnit sig i södra Europa ett bra tag nu. Det innebär att ni flyger ner, men det det finns tydligen en del saker i packningen.

”Ja, senast fick vi betala övervikt för att vi hade för mycket mat med oss. Nu kommer vi att frakta pasta och tomatsås till Italien. Det låter kanske lite bakvänt, ha-ha, men det är faktiskt svårt att hinna iväg och handla när vi kommer ner dit, så det får bli så för att vi ska kunna vara effektiva. Grabbarna som skruvar är redan där nere och de är hungriga när vi kommer ner.” 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.