Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

17/04/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan testar effektivt, käkar tapas och tvättar rätt plagg. 

"Det blev mycket jobb under påsken. Vi skulle köra testdag i Strängnäs på måndagen och eftersom pôjkera i verkstaden var hemma under helgen så fick jag se till att lasta allt som skulle med så vi skulle kunna komma iväg i tid. Det blev en riktigt bra testdag. Vi jobbade effektivt och hade inget strul. Tanken var att testa ganska stora ändringar för att se vad som händer i ytterligheterna. Tord Linnerud dök upp senare under dagen och fick göra sitt första test i Polon. Det tar förstås ett tag att hitta rätt i en ny bil, men han gjorde riktigt bra ifrån sig." 

Och så hann ni också med ett test hemma på Westombanan under veckan. 

"På torsdagen var det Ole Christians tur att få känna på bilen. Även Tord var med medan jag mest var där som referens och inte körde mer än fyra varv. " 

Men du fick köra desto mer på lördagen när det var Carrera Cup-test i Karlskoga... 

"Det var verkligen bra. Kul med en ny bil och kul att vara tillbaka i Porsche-cupen. Det kändes väldigt ovant och annorlunda - det var ju ett par år sedan senast - med en massa nya intryck. Men det blev riktigt mycket körning, ca 90 varv och nästan 30 mil, och det är ju också tanken med min start i Carrera Cup. Jag gör inte det här för att bli professionell racingchaufför utan jag gör det för att bli en bättre rallycross-chaufför. Att jag åker hela serien är också bra för att kunna synas i svensk media och för vår samarbetspartner Bauhaus. Jag gillar också att där få jobba med Ronnie Bergström, nu när han inte längre har möjlighet att vara med i vår rallycross-satsning." 

Och det gick ju riktigt bra, snabbast av alla runt Gelleråsen. Men du var ändå inte nöjd. 

"Det fattas fortfarande en del. Tror att det fanns åtminstone tre tiondelar ytterligare att hämta in. Vi har en hel del fixa och trixa med när det gäller set-upen. Det finns massor att justera för att bilen ska passa mig optimalt.  

Från Karlskoga bar det iväg söderut, till Barcelona och medieträff inför World RX. 

"Vi åkte ner tidigt på söndagen och fick faktiskt en hel dag att vandra runt i Barcelona. Det blev rena semestern eftersom det var 25 grader varmt och soligt. Det var jag, Tord, Ole Christian och Per Andersson som gick runt och kikade på Ramblan, båtarna i hamnen och så hamnade vi på en väldigt, väldigt bra tapas-bar som Linnerud hade koll på av någon anledning. Bra för oss i teamet att få en sån dag också. Det blev en hel del skönt motorsportsnack." 

Och själva medieträffen på måndagen var välbesökt. 

"Hörde något om att det var ungefär 70 olika medieföretag representerade. Själv tycker jag inte att såna dagar är de mest intressanta. Man ska svara på en massa frågor, stå så här och stå så där för att vara med på olika typer av bilder. Nej, jag gillar när det är mer hands-on, som när jag lägger på ett par sommardäck här i verkstaden och direkt ser resultatet. Eller när jag får nörda ner mig i något som gör mig till en bättre tävlingsförare. Men det är klart att man måste göra såna här jobb också. På sikt är det förstås viktigt att synas. Nu var inte det största fokuset på oss i Barcelona. Som nya i serien får vi räknas som outsider medan till exempel Petter som regerande mästare och Ford-teamet som vann team-titeln står mer i centrum inför premiären. Men det passar oss ganska bra också. Vi trivs förresten i alla situationer vi hamnar, he-he." 

Det närmar sig verkligen. Blir det någon mer testkörning inför premiären i Portugal? 

"Det kan möjligen bli något mer, men för egen del har jag en klar bild av hur jag vill ha det. För mig räcker det med en roll-out med min nya bil så känner jag mig redo inför första stinten med de två inledande tävlingarna. Klockan 14 på söndag går lastbilen söderut. Själv flyger jag på onsdag eftermiddag. Det skulle vara gôtt att få koppla av från bilar och lastbilar ett par dagar däremellan och hinna lite mer fysisk träning, men med tanke på hur det ser ut här runt verkstaden så är jag rädd för att det finns jobb så det räcker. 

Men en del träningspass har du ändå fått till. 

"Jag har fått en mountain-bike av bilsportslandslaget. Vi har blivit uppmanade att köra Cykelvasan, men då är jag upptagen med tävling. Men träna på den ska jag göra. Mountain-bike har jag inte kört sedan jag gick på skidgymnasiet. Det blev också en underbar löptur under veckan, längs Sotar Blixt-leden, tillsammans med 'lell-Johan', Zandras lillebror. Det var fantastiskt vackert med löpning längs en stig precis intill sjön och med kvällssolen som var på väg ner. Det är underbart att det är såpass torrt i skogen att man slipper springa på alltför grusiga vägar i stan, som det har varit under vintern." 

Annat som är viktigt inför premiären? 

"Jag har tvättat turkalsongerna inför premiären. De är redo för att packas ner. Det roliga är att ingen annan än jag vet vilket par det är. Tror inte ens att Zandra vet, ha-ha." 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.