Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

19/06/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan går på skolavslutning, tror på chansartad tävling och äter årets sill.

"Jag var på min gamla gymnasieskola, Stjerneskolan i Torsby, och höll skolavslutningstal förra veckan. Det kändes som det var nästan 1 000 personer i hallen. Det hade jag kanske inte räknat med, men det var roligt. Det var ju inte direkt så att jag stod i riksdagen och skulle övertyga någon om en budget utan jag pratade om vad jag håller på med idag och berättade att vi har fyra mekaniker i vårt VM-team som har gått på den skolan. Det var en kul grej att komma tillbaka dit. Känslan var lite nostalgisk. Och så tog jag mig en mjukglass. Glass är gôtt."

På hemmaplan har arbetet fortsatt med att plocka ihop de nyservade bilarna inför Buxtehude.

"Vi körde en shakedown på flygfältet innan avresa, bara för att se så att allt fungerar. Om det är något vi har lärt oss så är det att det alltid är bra att göra en shakedown på en sån bil. Det finns hela tiden något som ska fixas till och man känner sig lite mer förberedd om man gör en uppstart."

Och under torsdagen anlände ni till Estering i Buxtehude, en bana som du ju körde på redan förra året.

"En fin resa hit. Det är bara 13 mil kvar när man kommer i land med färjan. Här kan jag konstatera att det är nyasfalterat i depån, men banan ser ut att vara som vanligt, även om jag inte har varit ute på den än. Egentligen är det inte någon bana jag gillar särskilt mycket. Det är en chansartad första sväng som kan bli ödesdiger. Den är tuff hur man än gör och ute på banan är det svårt att göra så mycket. Jokern är väldigt trång. Det är svårt att spela safe här men jag ska försöka säkra så många poäng som möjligt. Det har spåtts varierande väder så det går inte att utläsa än hur det kommer att bli, men jag hoppas förstås att det blir som svenskt midsommarväder, regn alltså."

Midsommarfirandet ja, det blir i en depå i Tyskland, där man inte har samma traditioner.

"Vi har i alla fall köpt med sill, tror jag. Det är ingen personlig favorit, men en gång om året funkar det. Nubben däremot får jag stå över. Under fredagen är vi på plats här i depån. Även om tältet är uppe och det mesta i ordning så finns det en del att pyssla med.

Med blomsterkrans i håret på mekanikerna?

Det borde de ha. Pojkarna skruvar förstås på bilarna in i det sista. Själv funderar jag på att ta en löprunda, kanske ute på banan."

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.