Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

24/06/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan kan inte bestämma sig, är ett givet ankare och uppskattar mitt-i-veckan-race.

"Jag vet inte om jag ska vara nöjd eller inte med tävlingen på Estering. Jag hade ju sagt att jag skulle vara nöjd om jag åkte dit och hämtade hem en hög med viktiga mästerskapspoäng och det gjorde jag. 20 poäng var bara sju färre än i Portugal där jag vann. Men samtidigt så var det mycket upp och ner och vi fick inte bilen att gå riktigt som den skulle på grund av tekniska problem. Vi tror att vi har kommit på vad det var som krånglade, men jag känner att jag inte fick en ärlig chans att utmana om segern."

Samtidigt så klarade du dig lindrigare undan i den chansartade första kurvan än flera av dina konkurrenter.

"Det gjorde jag verkligen. Och i semifinalen blev det riktigt trångt. Det var nog lite bättre grepp från andra startled och jag fick en kanonbra start och var uppe i jämnhöjd på bakhjulet med Nitiss och Jeanney.  När Nitiss vek in gjorde jag mig beredd på att styra undan, men då vek Jeanney ut samtidigt, så det fanns ingen plats kvar för mig. Jag klarade mig ändå bra. Min bil är hållbar och stark helt klart."

Och du tog dig ganska bekvämt till finalen med start i andra ledet.

"Jag fick på en bra start medan Tords bil gick i källaren. Sedan blev det problem med sikten. De hade ju vattnat på banan och min vindrutespolare fungerade inte riktigt. När Petter försvann ur sikte såg jag absolut ingenting. Med facit i hand, dålig sikt och att jag inte hade speeden riktigt för att kunna utnyttja att jag fick åka fritt, så borde jag ha tagit jokern ett varv tidigare. Då hade det nog räckt till en tredjeplats. Men jag tappade bara en poäng i mästerskapet på fjärdeplatsen istället."

En seger blev det i alla fall i Buxtehude, i dragkampen.

"Ja men det satt verkligen hårt åt. Det var ett midsommarspel som Ekström hade satt igång och dragkampen blev riktigt tuff.  Vi svenskar hade ett ganska tunt lag. Alx, Timmy och Kevin är inte stora och P-G är ju tjock som ett skosnöre, ha-ha. Vi hade behövt lite tyngd i form av Lukas, Hedström och Larsson, men jag vet inte var de höll hus just då. Det var i alla fall ingen tvekan om vem som skulle vara ankare längst bak. Jag var den enda som hade 90 kilo att trycka på med."

Och midsommarfirandet i övrigt?

"Lugnt förstås, men det blev lite samling i vårt tält, troligen för att dalmasarna i depån nosade upp att det spelades dansbandsmusik hos oss. När jag gick och la mig så dansade Olle och Andreas bugg med varandra. Jag tror inte de hade koll på vem av dem som förde, men det såg ut som de stod och trampade vindruvor, ha-ha."

Ett par dagar hemma i verkstaden, men Porsche-race redan under torsdagen på Mantorp.

"Gôtt! Lägg fler tävlingar mitt i veckan så man får en ledig helg sen. Det jag däremot inte gillar är att man har bestämt att köra korta banan. Det blir färre omkörningsmöjligheter så kvalet kommer att bli extremt viktigt. Av någon anledning brukar många köra fort på Mantorp, så jag förväntar mig ett jämnt race. För mig går mästerskapet in i ett nytt skede. Nu leder jag plötsligt ganska stort och det blir en avvägning framöver. Jag vill naturligtvis inte ta alltför stora risker utan se till att vinna mästerskapet. Samtidigt vill jag pusha mig själv för att utvecklas som förare. Helst av allt skulle jag också vilja få till en ordentlig testdag med den här nya bilen. Vi behöver köra fler kilometer för att hitta en riktigt bra set-up."

Det lär inte hinnas med efter Mantorp, för då bär det av ganska tidigt under veckan till Höljes, där du under förra årets uppladdning gjorde succé som fotbollsspelare.

"Jag har inte fått någon inbjudan i år så det kanske inte blir något. Men mina skor och benskydd ligger kvar i kassen, ouppackade sedan förra året, ha-ha."

      

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.