Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

09/07/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan dissar störande moment, pendlar längs västkusten och letar nycklar.

”Det har gått ganska bra att lägga Höljes bakom sig. Jag är inte nöjd med resultatet, men inte heller jättemissnöjd. Det var mycket mindre strul i år än förra året och det är lättare att ta när man inte har gjort bort sig själv. Dessutom känner jag ett helt annat lugn i år när vi åker hela serien. När jag och pappa satte oss ner och summerade Höljes-helgen så kom vi fram till att det är för många störande moment som jag måste värdera när jag kör, till exempel hur mycket jag ska våga pusha utan att det blir punktering och en del tekniska problem som dyker upp. Konkurrensen är alldeles för hård för att man ska kunna sitta och fundera på andra saker.  Problemet med punkteringar är naturligtvis något som vi ser över. Vi är också i full gång med att göra andra åtgärder, även långsiktiga sådana, och ska försöka köra en del tester med den bil vi har kvar hemma, nu när de andra två är på väg till Kanada. Man måste ju också komma ihåg att det är vårt första år med en hel VM-serie, lite av ett prövoår. Vi kommer att stöta på fler utmaningar, med nya banor med skiftande karaktär som vi inte har varit med om förut. Det är läge att fortsatt utmana oss själva.”

Den dramatiska finalen i Höljes fick du se från sidan, med Timmys omkörning och därefter en bestraffning och seger till Mattias.

”Jag konstaterar bara att det var en frän omkörning och häftigt att Timmy tog chansen, men precis som Mattias sa så är det domaren som dömer och det var ett gränsfall.”

Du fick ett par dagar hemma i verkstaden innan det bar iväg mot Falkenberg redan på tisdagen.

”Det var ju minst sagt en del att göra. Alla rallycrossgrejer som ska till Kanada skulle packas i ordning. Allt som var med i bussarna till Höljes skulle lastas om och så fixa med däck inför Porsche-testet. Dessutom fick vi göra i ordning Ole Christians bil inför ett event i Göteborg under fredagen. Jag ska bege mig härifrån Falkenberg till Göteborg för att köra lite rallycrossbil för att därefter med blixtens hastighet transportera mig till Falkenberg igen för att köra kval.”

Dags för Porsche-race igen ja, på snabba Falkenberg och ni ägnade onsdagen åt tester.

”Faktiskt ett väldigt bra test. Inte minst gjorde vi kvalframsteg, om hur man ska få till en bra peak för ett snabbt varv. Återstår att se hur Ronnie kan adaptera det vi lärde oss idag till andra banor. Falkenberg kanske inte är den bästa banan att göra såna tester på eftersom den är ganska speciell med sina många högersvängar. Den är också svår på det viset att det går så snabbt. Det är lätt att åka fort, men sen gäller det att hitta nycklarna för att hitta det lilla, lilla, lilla, lilla extra som gör att det går en tiondel snabbare. Kvalet kommer att bli väldigt jämnt och på grund av att banan är så kort så är det i stort sett omöjligt att hitta ett fritt varv. Det blir lite slalomåkning hur man än gör.”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.