Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

06/08/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan är ledig på riktigt, tar hem prestigetitel och tar långflyget västerut.

”Den senaste veckan har jag faktiskt inte varit på jobbet alls. Jag har visserligen haft semester ytterligare någon vecka, men inte varit ledig på samma sätt. Jag har kunnat träna på riktigt bra under ledigheten: rullskidor, löpning och cykel. Vi hann också med en båttur, den första för i år på pappas båt, och en pizza ombord. Så mycket som jag har tränat nu så hinner den knappt landa i magen förrän den är borta, ha-ha.”

En del av ”ledigheten” har också gått åt till ett läger med motorsportlandslaget.

”Vi var i Hudiksvall och även där blev det en del träning eftersom vi körde mountainbike. Vi var väl femton stycken totalt, juniorer och seniorer, ett riktigt bra läger och inte blev det sämre att jag vann alltihop. Som vanligt så var det en tävlings-serie, ett ”race of Champions”, där vi skulle köra radiostyrd bil, åka cykel och köra gokart. I den första grenen blev jag femma och cykeltävlingen vann jag. Timmy Hansen var visserligen före mig, men han kraschade i sista kurvan så jag tog hem det. Sist skulle vi köra gokart och då lyckades det bli regn och därmed fick jag inte lika stor nackdel av att vara mycket tyngre än alla andra. Man kan väl säga att jag stretchade regelboken en aning i sista svängen, där jag tog tre placeringar och avancerade till fjärde plats. Jag tror att domaren tittade åt ett annat håll just då, men så kan det bli, he-he.”

Före uppehållet pratade du om att kunna köra lite test med Ole Christians bil inför Kanada och Norge.

”Tyvärr blev det inte så. Efter Höljes hade vi ingen motor som gick att sätta i. Jag hade också väldigt gärna kört SM hemma på Westom, av flera olika anledningar: för det första gillar jag banan, för det andra var det min hemmatävling och för det tredje så tror jag att vi skulle ha gjort ett bra resultat. Det var synd att inte det gick för jag var väldigt körsugen och skulle gärna ha fått lite speed i kroppen inför Kanada.”

Tidigare under säsongen har du framhållit vikten av att ha invanda rutiner, så som ni har haft med ert boende i depån och så vidare. Nu bryts allt detta när ni ska över Atlanten för att tävla. Buss och trailer stannar kvar hemma.

”Som jag har förstått det har man byggt upp ett stort tält i depån där alla ska hålla till, skilda åt av skärmväggar. Det blir förstås annorlunda och man funderar lite på vad det finns för utrymmen att uppehålla sig i mellan heaten. Det lustiga är att även om det är så långt bort så åker vi en eller två dagar senare än när vi skulle till Portugal. När vi landar i Montreal är det bara några mil kvar till banan, helt klart mindre transportsträcka på land än till de flesta tävlingar under året.”

Banan har du inte varit på tidigare.

”Jag har väl inte grävt ner mig så djupt i studierna av den, delvis beroende på att jag tror att de har byggt om den sedan förra året. Bland annat hoppen ska vara ombyggda. Det känns bra att våra motoringenjörer i Trollspeed var där förra året. Nu skulle det sitta fint att få med sig en solid helg och ett bra resultat, likaså i Norge, eftersom jag tror att vi därefter kommer till banor som passar oss sämre och som kommer att ge teamet en tuff utmaning.”

Dygnsomställning får du räkna med…

”Det blir en lång dag på flyget, via Amsterdam till Montreal. Jag tycker ändå att det är gôtt att flyga och hade inga problem med omställningen när jag var i Australien och körde, varken dit eller hem faktiskt.”

Bara att hoppas att ni har packat ner allt ni behöver nu då…

”Man kan inte skicka med allt förstås, men vikten var ändå ganska generöst tilltagen. Vi har skeppat iväg 1 300 kg bil och lika mycket i delar per ekipage. Det krävs planering. Nu är det inte bara att ringa hem till Laban och be honom komma över om vi saknar någon del, ha-ha.”

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.