Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

30/08/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan hade en plan, slösar ingen energi och letar nytt koncept.

"När jag kom till banan i Hell så tog jag en promenad och tyckte att den verkade rätt rolig, utmanande tekniskt. I början på träningen hängde vi med ganska bra, men sedan hittade vi ingen mer fart. Det blev inget bättre drag än så under helgen. Trots det flöt det på bra i kvalheaten och starterna fungerade. Jag fick en riktigt bra start från fjärde spår i första omgången. Totalt sett blev det en ovanlig helg. Tidigare har vi haft speeden, men ofta varit på fel ställe vid fel tillfälle. Nu hade vi inte farten men stod ändå i andra led i semifinalen. Min plan var att hänga på Petter och vara så nära hans stötfångare som möjligt för att säkra finalplatsen."

Men så blev det inte. Ni bestraffades för att ha kommit för sent till pre-grid, efter att ni lite för sent hade upptäckt att batteriet var tomt, och du fick inte starta. Det måste ha känts fruktansvärt.

"Klart att det kändes tråkigt, men det verkar som att alla andra har retat upp sig mer än jag gjorde. Det här var en skitgrej som inte jag kunde påverka. Då är det onödigt att fokusera energi på det. Jag förstod direkt när PG rullade fram att det inte skulle bli någon start för min del."

Det fanns också andra problem att fokusera på inom teamet eftersom Ole Christian fick ställa ner med trasig motor.

"Självklart led vi med Ole Christian när han tvingades bryta sin hemmatävling men till skillnad från Kanada och problemen med Tords bil, var det nu ett grej som inte påverkade min körning. Då var det ett fel som gjorde att jag var tvungen att anpassa mig ute på banan. Nu var det en spännrulle som gick sönder på Ole Christians bil, ett fel som vi andra inte behövde ta hänsyn till rent körmässigt."

Du har tidigare sagt att efter Norge väntar banor som inte passar er.

"Målet är ju att vara bland de tre bästa när säsongen är slut och jag tror inte vi har en chans att uppnå det om vi inte kan hitta ett koncept som är bättre än det vi har under de kommande veckorna. För att göra det kommer det att behövas en del tester. Vi får se hur mycket tid vi kan hitta för det framöver och vad budgeten tillåter. För egen del tror jag att jag måste ta lite större risker i körningen. Hittills har vi kört på safe-sidan för att alltid se till att plocka poäng, men jag tror det kommer att krävas mer i fortsättningen."

Under veckan kom uppgifter om att Höljes kan få konkurrens om den svenska VM-deltävlingen från utmanaren Tierp. 

"Just nu ser jag ingen som matchar Höljes, inte i hela VM-serien faktiskt. De är enda arrangörerna hittills som har haft bra koll på gruspartierna och gör ett fantastiskt arrangemang - för alla: publik, förare och alla andra."

Ledig helg nu. Några planer?

"Ledig och ledig... Fredag-lördag blir det en tur till Stockholm för att ställa ut på Bauhaus. Och så ska jag på 50-årskalas. Svärmors syster fyller år. Annars hoppas jag kunna smyga igång med lite träning igen. Jag blev ju förkyld före Hell och det är först i mitten på veckan som jag har börjat känna mig frisk. "

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.