Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

03/09/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan gillar Monopol, anar otrohet och laddar om batterierna.

”Efter förra pratet så var jag först på Bauhaus-utställning i Stockholm. 200 föranmälda gäster och en del andra som kom förbi fick pröva på att spela dataspel. De skulle försöka slå min bästatid, men det var det ingen som klarade, inte ens jag själv. Den som var bäst vann en resa till Trieste och tävlingen i Italien. Andra till femte pris var ett kit från Bosch, värt 13.000. Det var så bra att jag önskade att själv hamna på någon av de platserna, ha-ha.

Och efter hemkomst på lördag kväll så blev det hemmahelg.

”Söndagsmiddag med familjen ute på båten. Det var ju kalasväder. Och så spelade vi Monopol, mot syrran och Daniel. Jag vann förstås. Jag gillar Monopol för det är så fritt med reglerna. Man kan göra affärer med motspelarna och försöka få dealarna att låta så bra som möjligt för de andra, fast de inte är det. Nu har jag blivit en sån nörd på senaste tiden att jag kommer ihåg vad alla gator kostar. Jag tycker det är kul med sällskapsspel, mycket mer socialt än att sitta i tv-soffan och stirra på mobilen hela tiden.”

Men att spela mot syrran brukar ju inte vara helt konfliktfritt, vinstfokuserade som ni är båda två.

”Jag såg att hon postade på Instagram att jag vunnit med hjälp av fusk. Ha-ha, hur skulle man kunna fuska i Monopol?”

Monopol-spelet kanske åker med ner till Frankrike?

”Jag tror inte det. Våra mekar är alldeles för rastlösa. Jag skulle vilja se Olle Berg sitta stilla så länge som krävs för ett helt parti. Otänkbart, ha-ha.”

Ni har jobbat på olika sätt för att preparera inför publikfesten i Lohéac.

”Olle och Andreas har varit på Trollspeed i några dagar och jobbat med uppdateringar. Det ryktas att någon annan än jag har gjort en rivstart med min bil också, men det har inte kommit fram vem. Asta har varit otrogen alltså…”

Men förhoppningsvis syns arbetet på tiderna också.

”Vi har nu kunnat göra en del uppdateringar som vi har väntat på ett tag. Dessutom så kommer de andra uppdateringarna vi har gjort tidigare bättre till sin rätt med hjälp av de här.

Det är ju dags för de snabba racingliknande banorna nu.

”Jag har ju inte varit på Lohéac tidigare, men det verkar som det blir ganska hög snitthastighet där. Dessutom är gruspartierna lagda ovanpå betong, så framåt söndag eftermiddag kommer det nog att likna en ren racingbana. För vår del så har vi sneglat lite på hur vi hade bilen inställd i Italien ifjol, där vi var riktigt snabba. Vi har ju inte så stor erfarenhet av att tävla på racingliknande banor med den här bilen, men ganska många av oss i teamet kommer från racingvärlden från början så jag tror att vi anpassar oss snabbt.

Du har pratat tidigare om att det är dags att ta lite större risker framöver.

”Det har märkts i tävlingarna på sistone att det har hettat till. Framför allt drar det igång framåt semifinalerna, men det handlar också om risker på ett annat sätt, till exempel att chansa lite mer på jokern och att justera startvarvtalet med lite större risk att gå i källaren. Men framför allt måste man ha speeden. Det går inte att trolla.”

Bilarna gick iväg i början på veckan, mekanikergänget därefter och du flyger under fredagen. Det verkar taggat.

”Vi har laddat om batterierna, kan man säga, med tanke på vad som hände senast, ha-ha.”

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.