Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

15/10/2014 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan har axelproblem, dygnar och tar fram pannlampan.

”Efter att ha fokuserat på folkrace i en vecka nu så kan jag konstatera att det är otroligt stort intresse och så mycket folk involverade i den här grenen. Sociala medier är ju överfulla med uppdateringar inför NGK-racet. Om jag jämför med sånt som jag har hållit på med tidigare så är racingbranschen väldigt hemlig. Det är inte många som vet vad de andra teamen håller på med. I rallycross är det lite mer öppet. Intresset är stort, det går en del rykten och det pratas en hel del, men när man sedan kommer till folkrace så är det ännu värre – och speciellt inför NGK pratas det överallt. Det här är ju för folkrace-åkarna som Höljes är för oss.”

Vad har du själv lärt dig om folkrace under veckan och hur har förberedelserna varit?

”Jag har läst på en del och försökt tolka reglementet. Det är ju inte så utförligt som i en del andra grenar. Trots att jag fick bilen i ganska god tid förra veckan så är det mycket kvar som man skulle vilja ha gjort. Kort sagt har vi flyttat ratten närmare, satt i en handbroms och kollat bromsarna. Och så har vi svetsat fast stolen ordentligt. Ifall jag skulle rulla kan det vara bra att sitta fast, ha-ha.”

Du har lagt ut ett filmklipp där du tränar starter.

”Ja, vi gjorde ett försök här utanför verkstaden. Men det blev inte så många. I tredje starten gick drivaxeln av, så just nu har jag ingen fungerande bil. Det är inte helt lätt att få tag på delar som passar till den där VR6:an, men vi tror att vi har fått upp spåret efter en. Helst skulle jag vilja måla bilen blå och vit också, men vi får se hur det hinns med.”

Under helgen kunde du höras som expertkommentator under tv-sändningen från Bathurst i Australien.

”Det var min debut och det blev en riktig maraton-sändning. Jag satt i en skrivbordsstol och stirrade på en liten skärm i elva timmar, från halv elva på kvällen till halv tio på morgonen. Eftersom det var mitt i natten så ’dygnade’ jag riktigt ordentligt och var vaken i 40 timmar, som en riktig LAN:are, he-he. Vi hade bara 2-minuterspauser i sändningen, så det blev bara nån Snickers och banan i magen under natten. Sen ville jag ju komma hem för att kunna se F1-sändningen också. Därför blev det en tröttsam tur hem från Stockholm direkt efter sändningen.”

Du har ju själv kört Bathurst, så du får väl räknas till de riktiga experterna.

”Det hade varit jäkligt kul att köra där igen. Det är en riktigt frän bana. Vi kom fram till att det bara är en handfull svenskar som har kört där nere. Nu var Robert Dahlgren ende svensk. Det var lite svårt att kommentera eftersom jag knappt har sett V8 Super Car i år och nu var det dessutom långlopp och därmed dubbelt så många chaufförer att hålla ordning på. Det här jobbet kom ganska snabbt på så jag hann inte läsa på så mycket heller, men det gick väl hyfsat bra, tycker jag.”

Och i vardagen fortsätter den fysiska träningen mellan däck-krängning och bilstädning…

”Det är härligt höstväder att träna i nu och jag har gjort första träningen med pannlampa. Jag gillar det, för man kommer in i sin egen värld när allt är mörkt runt omkring och man bara har ett hål med ljus in i skogen att springa efter.”

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.