Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

16/08/2012 by Johan Kristoffersson

0 comments

Johan summerar en hygglig helg, hyllar norrländskt gemyt, funderar över vissa undantag och trampar runt en hel fjord.

”Det blev ett poängmässigt godtagbart resultat under helgen, men lite irriterande ändå att det inte blev bättre för det fanns potential till mer. Inte för att banan i sig gav någon fördel till oss, men vi gjorde ändå ett bra jobb inom våra två team, fram tills det hände ett par onödiga saker. Vid incidenten med Sturesson och Olsson såg jag inte händelsen, men förstod direkt vad som skedde. Ronnie hade ropat till mig över radion och påmint om att vi inte skulle köra rakt i omstarten. För ett ögonblick tänkte jag svara att de skulle säga samma sak till de andra av våra förare, men jag valde ändå att fokusera på att köra min egen bil. Sedan hände exakt det som jag hade farhågor om.”

 

Desto mer glädjande då att Jordi fick bra fart efter sin tröga säsongsinledning.

 

”Perfekt. Jäkligt kul för honom och bra för oss. Hoppas att han kan hålla den här nivån under resten av säsongen. För egen del skulle jag önska fler race med någon eller några VW-bilar efter mig, men före Rickard. Det var ju på väg att bli så nu i första racet, men han klarade sig den gången.”

 

I andra racet fick han dock påhälsning i sidan, Rydell…

 

”Jag visste att om jag skulle kunna ta Engström var jag tvungen att göra det absolut direkt, så när han fick en dålig utgång på kurvan passade jag på, byggde upp fart, tog höjd och nöp honom ner mot nästa kurva. Sedan fick jag problem och kom ut på gräset. Kurvan var ju skarp redan från början och eftersom jag kom inifrån blev det ännu jobbigare med svängradien. Jag hade fullt rattutslag, men touchade ändå Rikard. Självklart var jag inte ute efter att köra på honom eftersom man blir bestraffad då. Precis som att man inte ska köra om på gulflagg för då får man ju också straff – med vissa undantag, ha-ha…”

 

Det verkar som du inte var helt nöjd med domslutet.

 

”Det är klart att det är svårt med bedömningar och visst träffade jag honom och han förlorade placeringar, men när Engström tidigare i år blev påkörd och åkte ut i gräset så lämnades det utan åtgärd. Det vore bra att ha en nivå som gäller i alla lägen så man vet hur hårt man får köra. Trots allt så är det ju händelserika race som publiken vill se och just nu så händer mer och mer saker för varje tävlingshelg.”

 

Och mer publik kommer. Det verkar ha varit en braksuccé i Östersund.

 

”Det var verkligen roligt och bra organiserat. Otroligt trevligt bemötande från alla håll och helt tjockt med folk. I särklass det bästa och mest välbesökta racet i år.”

 

Historisk blev du ju också genom att vinna första racet någonsin på flygplatsen, med Porschen på fredagkvällen.

 

”Det var en riktigt bra helg i Carrera-cupen. Kvalet var hur bra som helst och fortsättningen gick i samma stil. Jag ser verkligen fram att köra på ”Knutan” med Porschen. Där känner jag mig riktigt säker. Men som jag har sagt förut: med den poängräkningen som är räcker det att jag bryter ett race så kan ledningen vara förlorad.”

 

Det dröjer några veckor till nästa Porsche-framträdande. Först ska du köra STCC på Jyllandsringen nästa helg, men redan kommande helg är det tävling igen. Du ska visst ut och cykla, 86 km runt världens kanske innersta fjord – Glafsfjorden hemma i Arvika.

 

”Precis. Mest för att det är roligt, men jag fick lite blodad tand av triathlon-tävlingen för några veckor sedan. Det känns bra att ha något sådant i tävlingsväg att träna inför också. Jag brukar ju mest träna själv så jag har absolut ingen aning hur jag klarar mig i den här konkurrensen. Jag antar att det är ganska bra cyklister med så då lär jag inte ha en chans.”

 

Det var över 100 deltagare förra året och enligt föranmälningarna verkar det bli fler i år. Petter Renäng sägs vara på gång. Han var med i Sverige-eliten på cykel för några år sedan.

 

”Kommer det en sån så cyklar han ju ifrån mig med ena benet fastsatt i ett flaskställ, men jag ska satsa på att hänga med absolut så länge det går, tills tungan hänger ner i vägen och jag spyr. Dessutom räknar jag med att min kompis Emil vågar ställa upp också…”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.