Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

04/10/2012 by Johan Kristoffersson

0 comments

Johan står i full blom, hoppas på däckslitage och gör en överraskande skoputs.

”Kändes tomt efter finalen och även om det finns mycket att göra i verkstaden, så är det lätt att bli rastlös när man inte har någon körning. Men nu är det äntligen dags igen! Packat och klart inför Italien och jag riktigt känner hur tävlingssuget växer under tiden vi sitter här och pratar.”

 

Men du har väl haft fullt upp som florist senaste veckan. Det står ju blombuketter överallt här. Är det några särskilda gratulationer du kan berätta om?

 

”Ja visst. Buketten från Arvikas lokale profil Sven var klart överraskande. Dessutom har kommunalrådet Claes Pettersson skickat blommor och så kom det ett grattis från Jost Capito, chefen på Volkswagen Motorsport. Det var i och för sig inte så konstigt, men kul. Sedan fick jag också en hälsning från någon som heter Ekblom. Han har visst kört i den här serien en gång i tiden, he-he. Jag har förresten gratulerat honom också, för någon sa att även han har vunnit någonting i år, tydligen…”

 

Helt motorfritt har det ju inte varit. Det blev visst en del rallycrossåkande på Westombanan med Sciroccon för dig och pappa.

 

”Inte mycket, men lite grann. Det var ju faktiskt första gången jag provade den på bana och det var svårare än jag trodde. Otroligt dåligt grepp på gruset. Det slutade aldrig sladda. Och faktiskt måste jag säga att jag var lite imponerad av gubben. Det där sitter i ryggraden på honom.”

 

Lite motvilligt erkännande, märker jag… Två titlar har du tagit i år och på Vallelunga går jakten på den tredje vidare. Du fortsätter dessutom att frottera dig med gamla formel 1-förare. Fisichella dyker upp den här gången.

 

”Ja, den sjunde tidigare F1-föraren i Superstars-serien den här säsongen. Vi får hoppas att han inte tycker det är alltför kul efter helgen, ha-ha. Men det där är inget jag bryr mig om. Jag bara kör och är van att alla andra är duktiga förare också, så det spelar ingen roll att det sitter en F1-meriterad förare bakom ratten i en del bilar. Det är snarare en fördel, eftersom de har koll på läget och inte gör misstag eller dumdristiga satsningar som man själv kan åka dit på. ”

 

Två och en halv månad sedan senaste tävlingen i Superstars. Det är inget dåligt sommaruppehåll i den serien.

 

”Nej, vi får hoppas att de andra är ordentligt rattrostiga, he-he. Men jag vet att Liuzzi åtminstone har kört en del tävlingar i någon annan serie och det har säkert flera av de andra förarna också. I vilket fall ska det bli riktigt kul och jag hoppas verkligen att vi får göra två riktigt vassa test, ett bra kval och att vi kan köra som planerat utan tekniskt strul. För mig är det alltid viktigt att få många varv eftersom det är ännu en bana som jag inte varit på förut. Visst har vi kommit in i ’fönstret’ med bilen efter så pass många race i år, men det är alltid en del finjusteringar inför varje bana. Jag var hemma hos Emil Anderssson och körde banan på datorn för några dagar sedan. Den verkar riktigt intressant, en öppen början med en riktigt riktigt snabb första sväng, ordentligt krokigt på mitten och så lite öppnare igen på slutet. Dataspelet ger inte känslan för höjdskillnader eller hur höga curbsen är, men jag får ändå en aning om layouten. Det verkar som banan passar helt okej för vår bil. På det krokiga partiet ska vi plocka en del, även om det är klurigt att ta sig om på såna partier. Får se till att ligga först hela tiden. Tyvärr, om man får säga så, är däcken lite för bra. Eftersom vi har en bil som är snäll mot däcken vore det bättre med mer slitage så att de bakhjulsdrivna bilarna får lite mer såpa…”

 

Då så, är det snart dags att släppa iväg dig till Rom-trakten, via en frukost på VW i Södertälje. Till sist: Har det hänt något annat kul bland de vardagliga sysslorna under veckan?

”Jag skulle göra ren race-skorna häromdagen. De hade ju blivit bra leriga efter att ha trampat i kladdet runt travbanan. I våras köpte jag två nya par och de brukar hålla ett par år i alla fall. Nu såg jag att de redan var nästan utslitna och jag fattade ingenting. Men så slog det mig: Jag har ju faktiskt kört nästan tre hela säsonger i år, med alla tävlingar.”

 

Tänk vilka upptäckter man gör när man får ägna sig åt så simpla saker. Ska inte en racingmästare slippa skoputsning? I Premier League-klubbarna får ju juniorerna ägna sig åt sånt…

 

”Ha-ha, där var det nära att jag sa något olämpligt om fotbollsspelare igen. För mig ingår det i förberedelserna att se över den personliga utrustningen, packa ner turkallingarna och solbrillorna. Tvättar gör jag också själv så klart! Har till och med tvättat Jordis overall i sommar. Med tanke på skillnaden i storlek på oss så såg det aningen roligt ut när våra overaller hängde bredvid varandra på verandan…”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.