Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

12/07/2012 by Johan Kristoffersson

0 comments

Johan trumfar pappa, gör en överflödig regndans, erkänner sig besegrad i frågesport och tar semester.

”Jag var riktigt nöjd efter testet på Mantorp. Allt flöt på och det kändes som jag och Ronnie bestämde över bilen. Allt vi provade blev som vi ville så det kändes jäkligt bra. Jag satte också en ganska bra tid i Q1, men det sista lilla fattades. I Q2 gjorde jag ett bra första försök, men i andra åkte jag fortare än vad som var möjligt så där bromsade jag på mig lite. Det stör mig att vi inte var starka nog att kvala etta. Men det var ju oerhört små marginaler. I första fattades fjorton hundradelar, i andra bara tre.”

Trots att du inte kvalade etta som planerat så blev det ändå en förstaplats i race 1.

”Vi kan säga att vi fick ut max av bilen enligt förutsättningarna. Jag var angelägen om att stöta tidigt på Rickard, men fick inte riktigt något läge. Engström verkade ha samma målsättning och var riktigt het på Rickard i slutet. När jag såg det försökte jag spara lite däck ifall det skulle hända något och det blev ju så bra att jag kunde ta båda två. Med facit i hand blev det helt rätt taktik till slut att inte överköra däcken i ett försök att komma ikapp och förbi. Gôtt att få stå överst på pallen igen och nu har jag fler vunna race i STCC än pappa, tre stycken på 41 starter. Han har två segrar på 150 starter.”

 Oj då, han hörde visst det där och står här och pratar om SM-guld och EM-segrar i rallycross. Det är väl bäst att han får leva på sina gamla minnen medan du pratar om andra heatet på Mantorp.

 ”Om det första var som en bra actionfilm så blev det andra mer som att åka kollektivtrafik. Först var det trångt och man fick knô sig fram i kön, sedan fick man knô sig fram till en sittplats och sedan blev det mest att åka med. Det enda spännande från min position var när jag såg att Rickard öppnade dörren, hade hoppats att han skulle kliva av en hållplats tidigare, ha-ha.”

 Sammanfattningsvis så utökade du ändå totalledningen inför uppehållet.

 ”Jag hade hoppats på mer, men helgen blev bra ändå. De där poängen kan bli viktiga att ha längre fram.”

Och nu låter det som du tar en hälsoresa till Spa.

”Belgien ja. Körde banan på dataspel häromdagen. Den har en karaktär med mycket rakt fram. Finns en sträcka på 800-900 meter rakt fram och uppför. Det verkar inte som vår starkaste sida. Det skulle sitta fint med ett riktigt regnrace nu.”

Den förhoppningen verkar man inte behöva ta alltför många danssteg för att lyckas få genom den här sommaren… 

”I det här fallet skulle det passa bra med riktigt blött underlag. Ser fram emot en strulfri helg, där vi kan köra båda testpassen och kvala utan problem. ”

Problem verkar du ha haft under veckan. Såg att du deltog i Sportduellen i Värmlands Folkblad. Det blev visst respass redan i första omgången, torsk med 5-8.

”Frågesport är inte min starka sida. Där är det svårt att vinna på vilja och envishet.”

Men det var ju ändå en tävling så lite svider det väl?

”Hjärngympa ingår inte i tävlingar i min värld. Jag är alldeles för ointresserad av idrott i allmänhet för att lyckas där, men jag ställde upp i alla fall. Mitt enda krav var att jag skulle slippa möta Stefan Holm, men han hade visst gjort en av frågorna istället, någonting om hur många SM-guld en viss fotbollsklubb har vunnit. Vem kan sånt?”

Stefan Holm kanske… Men det var ju kreativt skämtsamt av dig att föreslå Barack Obama som Sveriges idrottsminister. Tur kanske att du mestadels umgås med likasinnade.

Ja visst. En del av teamet satt och såg EM-finalen i fotboll tillsammans. Tony Fors var lagom ointresserad, men när linjedomaren ryckte upp sin rödgula flagga vaknade Tony till och sa: ’Va, är det oljeflagg!’. Ha-ha… 

Med denna lilla pärla avslutar vi och tar sommarledigt från ”Johans vecka”. 9 augusti är det dags igen att stämma av de senaste bravaderna med ledaren av STCC-mästerskapet.

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.