"Jag försöker att inte se fram emot Höljes lika mycket den här gången. Två gånger har jag åkt dit med höga förväntningar och så har det inte alls gått bra. Jag har inte fått en ärlig chans att visa för mig själv att jag hänger med. Så besviken vill jag inte bli en gång till. Skillnaden den här gången är att vi kör hela serien. Förut har vi haft Höljes som hela säsongens höjdpunkt. Nu har jag redan gjort ett antal tävlingar och går det inte bra den här helgen så kommer det snart en ny tävling. Det blir ett annat tänk helt enkelt. Men självklart vill man vinna i Höljes. Det vill alla. Det känns som att de flesta är beredda att ta lite större risker för att få vinna."

En annan typ av bana än Estering där ni var senast.

"Den stora skillnaden är att man kan köra om på flera ställen och med hjälp av jokern. Det är en bana där det går att göra tid om man kör rätt. Sen är det kul med ett stort hopp också. Men precis som i Buxtehude så är det ingen enkel första sväng. Där kan mycket hända."

Tidigare år har du lämnat folkfesten för att sova på hotell, men nu stannar du vid banan hela helgen.

"Jag sover i bussen. Då blir det samma rutiner som alla andra tävlingar i år. Det finns flera fördelar med det. Man får sova en timme extra på morgonen, kan gå och lägga sig när man själv känner för det och slipper glömma grejer på hotellet. Visst, det är mer folk runt omkring och många man känner, men behöver man vara ensam så får man se till att bli det. Annars tycker jag det är roligt att ta en sväng på 'lyckliga gatan' och prata med folk."

Och väderprognosen visar på riktigt sommarväder under helgen, men kanske lite regn framåt söndag.

"Det ser ut som det, men det verkar lite osäkert. Förresten har jag en egen teori om det här med väder, att de spår en viss väderlek, men sedan ändrar sig vädret beroende på alla människor. Vem vet, när det kommer 40 000 åskådare till Höljes, så kan det säkert påverka vädret också, ha-ha."

Självförtroendet är förstås på topp efter två nya storstilade segrar i Carrera Cup förra veckan på Mantorp.

"Det blev som väntat jämnt på kvalet, kunde nästan inte bli annat på en 1,8 kilometer kort bana. I första racet fick jag på den bästa start jag lyckats med sedan Göteborg 2011. Jag kom ifrån bra och när Jocke och Robin fightades med varandra så fick jag en stor lucka.

Lika lätt var det inte i andra där du hamnade på utsidan om Mangs i starten.

"Jag fick en bra start, men kom inte hela vägen runt.  Jag kunde ändå inte låta bli att försöka trots att jag visste vad som väntade. Ute i pick-upen är det absolut noll grepp  och det var ungefär 30-70 i chans att jag skulle lyckas vinna en placering istället för att tappa en."

Från din tredjeplats fick du sedan jobba rätt hårt för att komma ikapp.

"Det var svårt innan jag fick upp tempen i däcken, men efter sex varv hade jag ganska bra koll. Jag ropade också på radion att 'nu kommer det snart att hända saker'. Även om däcken håller bra så tål de inte när man gör upplåsningar. När Robin hade brutit hade jag så långt fram till Jocke att jag trodde det skulle bli tufft. Efter ett par varvningar, där han blev mer hindrad än jag, kom jag riktigt nära och när Jocke bromsade lite för sent så var det bara för mig att sticka in näsan."

Ledig helg fick du därefter.

"Vi var på Dömle herrgård och firade farmor som har fyllt 80 år. Det var en rätt stor skara släktingar där. Vi träffas inte så ofta, för att uttrycka det fint. Farmor hade då precis kommit hem efter att ha kört husbil på Gotland. Hon är helt otrolig!"

Och övrigt under veckan?

"Jag har fått nya förarskor som jag ska använda i Höljes. Behöver sitta med dem ett tag nu för att de ska passa bra. Konstaterar också att jag är väldigt trött, väldigt ofta. En morgon ringde väckarklockan oavbrutet mellan 6:20 och 6:59 utan att jag vaknade, ha-ha."