Två dagar med Porsche Sport Driving School på Nürburgring

11/05/2011 by Per Andersson

0 comments

Två intensiva och mycket givande kursdagar på Nürburgring är avklarade. 100 mil i full fart runt banan i Porsche 911 C4S var steg två i utbildningen inför sommarens stora äventyr.


Johan Kristoffersson framför Porsche 911 C4S på Nürburgring

Porsche Carrera World Cup avgörs under midsommarhelgen på den legendariska racerbanan Nürburgring i Tyskland. Banan är lika ökänd som legendarisk och 25 200m med 88 kurvor tar tid att lära sig. De mest rutinerade förarna säger att det gäller att ha många varv i ryggsäcken när man skall tävla här.

För att komma så väl förberedd som möjligt till årets stora Porsche äventyr har Johan en planerad trestegs utbildning där andra steget precis avklarats då Porsche Driving School har avslutats. Direkt efter tävlingen på Ring Knutstorp i lördags åkte Johan till Nürburgring för två intensiva utbildningsdagar tillsammans med Porsche kollegorna Mattias Ståhlknapp, Carl-Philip Bernadotte, "Snickar Matte" Karlsson och Roar Lindland. Porsche tillhandahöll riktiga superbilar i form av Porsche 911 C4S som Johan och studiekamraterna fick disponera under kursdagarna.

Johan berättar:
- "Dag 1 innehöll teori om körning på banan och sedan praktik med körning tillsammans med instruktör. Efter instruktörsvarven blev det lite friare åkning och totalt blev det ca 25 nyttiga varv runt banan".

-"Dag 2 fick vi öka farten och de snygga 911:orna fick verkligen bekänna färg då "ringen" är riktigt tuff för såväl förare som bilar. På de snabba partierna körde vi över 250km/h och det går så fort att man känner att det här inte är rätt, men man vet ändå att det går att åka fullt så det är bara att övervinna reflexen att släppa gasen".

Nästa steg i trestegs utbildningen blir redan nu till helgen då Johan tävlar i VLN racet på Nürburgring i ett Norskt Porscheteam. Test med teamet på fredag och sedan 1,5 timmes körning i 6-timmarsloppet på lördag i en fullfjädrad Porsche 911GT3 Cup bil skall förhoppningsvis skapa de förutsättningar som behövs för att kunna prestera bra resultat under Carrera Cup racet i sommar.


Johan påväg ut för ännu ett hårt pass på "Ringen"

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.