Andra raka rallycrossegern för Johan Kristoffersson och Volkswagen Dealer Team KMS

02/06/2013 by Zandra Björkholtz

0 comments

Johan Kristoffersson fortsätter att övertyga i sin inskolning i rallycrossporten. När SM gästade Arvika tog Johan, som tävlar för Volkswagen Dealer Team KMS, andra raka segern i mästerskapets ”värstingklass” Supercar.

Foto: Christian Gustavsson

Två tävlingar, två segrar. Johan Kristoffersson har inlett rallycrosskarriären på bästa tänkbara sätt. Motståndet har visserligen inte varit lika omfattande som förväntat i SM-upptakten, men Johan har levererat och utvecklats – ­ precis som det var tänkt.

 

– Jag lärde mig mycket i premiären i Strängnäs och jag lärde mig små saker hela tiden även i dag, förklarade Johan sedan han flaggats av som finalsegrare före norrmannen Stein Egel Jenssen.

 

Kristoffersson, som bor i Arvika, var givetvis nöjd över att få ta sin svarta Volkswagen Scirocco till seger inför hemmapubliken.

 

– Vi har jobbat mycket med bilen och tagit ett kliv framåt. Vi har åkt fortare och känslan är bättre nu än i Strängnäs.

 

Kristoffersson körde snabbare och snabbare i varje kvalomgång och i finalen slog han till med dagens bästa varvtid.

 

Ändå var han inte helt nöjd efteråt.

 

– Det finns fortfarande saker att utveckla. Bland annat måste jag få till starterna bättre, säger Johan, som förlorade två av fyra starter till Jenssen.

 

Den sista – i finalen – var riktigt tuff. I den blev Kristoffersson till och med upptryckt i räcket av norrmannen. En nyttig erfarenhet inför de mösten som väntar senare under säsongen. 

 

– Det är många, för många, moment man som förare ska igenom för att få till en perfekt start med den här typen av bil. Vi måste förenkla och förbättra startproceduren, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

 

Kanske hinner Volkswagen Dealer Team KMS slipa på den detaljen redan till kommande helg. 7-8 juni ska nämligen Johan, som en av flera förare, köra en uppvisningstävling i samband med STCC på Solvalla.

 

Efter det inleds testarbetet för säsongens stora höjdpunkt, rallycross-EM i nordvärmländska Höljes 6-7 juli. Där kommer Volkswagen Dealer Team KMS att ställa upp med två VW Scirocco. En för Johan Kristoffersson och en för JVM-stjärnan i rally, Pontus Tidemand från Charlottenberg. 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.