Blandad utdelning för Kristoffersson på Spa

15/07/2012 by Per Andersson

0 comments

Johan Kristoffersson imponerade på Spa i Belgien där årets sjätte deltävling i SuperStars avgjordes. Efter ett starkt kval och en andraplats i lopp ett blev det emellertid stopp redan på det första varvet i det andra racet. – Jag var på fel plats vid fel tillfälle, konstaterade en besviken Kristoffersson efteråt.

Johan Kristoffersson, som kör Audi RS5 för Audi Sport KMS, kom till den belgiska Formel 1-banan för att försöka knappa in på mästerskapsledande Vitantonio Liuzzi. Det började bra för den 23-årige värmlänningen som i sitt första besök på Spa erövrade en andraplats bakom märkeskollegan Gianni Morbidelli både i kvalet och i det första racet.

På regnvåt bana var Audi-förarna överlägsna sina konkurrenter. Kristoffersson klockades dessutom för snabbaste varv och fick värdefulla bonuspoäng för det. Tredjeplacerade Liuzzi, som också var trea i kvalet, var över 13 sekunder efter Morbidelli i mål.

Regnet höll i sig även över det andra racet som Johan till följd av regeln om omvänd startordning inledde från ruta sju.

– Jag fick en bra start och var på väg ikapp och förbi Liugi Ferrara i den första kurvan när han plötsligt fick sladd med sin Mercedes och kanade in i mig, berättar Kristoffersson, som med en trasig stötdämpare fram inte kunde göra annat än åka i depå och bryta.

Märkeskollegan Morbidelli, som hade åttonde startposition, avancerade till andra plats redan på det första varvet, tog sedan enkelt täten och kunde jubla över sin andra seger för dagen.

Tvåa var Liuzzi, som därmed ryckte ifrån Kristoffersson i tabelltoppen. Inför de tre avslutande racen har italienaren ett försprång på 19 poäng.

– Men allt kan hända i det här mästerskapet och det är många poäng som ska fördelas innan det är över. Jag hade självklart hoppats på bättre utdelning den här helgen, men vi får vara glada över ett bra kval och resultatet i det första heatet. Nu tar vi lite välbehövlig semester innan vi tar nya tag i nästa deltävling som avgörs först i mitten på september.

SuperStars Rookieliga för nykomlingar toppar Johan Kristoffersson fortfarande. Inför mästerskapsavslutningen är han tio poäng före märkeskollegan, tysken Thomas Schöffler.


SuperStars, Spa Belgien, 15 juli 2012

Race 1

1) Gianni Morbidelli, Italien, Audi RS5, 9 varv

2) Johan Kristoffersson, Sverige, Audi RS5, + 1,269 sek

3) Vitantonio Liuzzi, Italien, Mereceds, + 13,938

4) Luigi Ferrara, Italien, Mereceds, + 15,725

5) Mika Salo, Finland, Maserati, + 17,248


Race 2

1) Gianni Morbidelli, Italien, Audi RS5, 10 varv

2) Vitantonio Liuzzi, Italien, Mereceds, + 11,991

3) Mika Salo, Finland, Maserati, + 13,537

4) Thomas Biagi, Italien, BMW, + 25,917

5) Luigi Ferrara, Italien, Mereceds, + 28,470

Johan Kristoffersson, Sverige, Audi RS5, bröt


Förarmästerskapet efter 6 av 9 deltävlingar

1) Vitantonio Liuzzi, Italien, Mercedes, 149 poäng

2) Johan Kristoffersson, Sverige, Audi RS5, 130

3) Thomas Biagi, Italien, BMW, 127

4) Gianni Morbidelli, Italien, Audi RS5, 110

5) Andrea Larini, Italien, Mercedes, 83


Rookieligan

1) Johan Kristoffersson, Sverige, Audi RS5, 90 poäng

2) Thomas Schöffler, Tyskland, 80


Teammästerskapet

1) Team BMW Dinamic, 202 poäng

2) CAAL Racing Mercedes, 179

3) Swiss Team (Maserati), 138

4) Audi Sport KMS, 127

5) Audi Sport Italia, 108

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.