Bränsleproblem i Porschekval, prestation i STCC

12/08/2011 by Per Andersson

0 comments

Dagens kval bjöd som väntat på stor dramatik. I Porschekvalet var förväntningarna stora, men precis som väntat blev kvalet oerhört jämnt samtidigt som Johans Porsche drabbades av ett bränsleproblem.

Att starta från fjärde rutan i morgondagens race var kanske inte vad Johan hoppats på, speciellt inte med konkurrenten Rudholm i första rutan. Kristoffersson hade ett riktigt snabbt varv pågång i kvalet när bilen misstände ut på målrakan. Bränsleproblemet upprepades sedan flera gånger under kvalet och en besviken Johan får fokusera på att göra en kanonstart imorgon. Under kvällen har mekanikerna felsökt och förhopningsvis korrigerat felet så att morgondagens race kan genomföras.

Kvalresultat Carrera Cup
1. Robin Rudholm
2. Linus Ohlsson
3. Daniel Haglöf
4. Johan Kristoffersson
5. Roar Lindland
6. Philip Forsman

Kanonbra kvalresultat i STCC!
Efter att ha tagit 7:e tid i Q1 lyckades Johan mobilisera krafterna, lägga Porschestyrningen bakom sig och sätta ett riktigt bra varv i Q2. Varvet räckte till 4:e tid, slagen med endast 0.134 sekunder av Richard Göransson. I morgondagens race startar Biogas bilarna från ruta 3, 4 och 6 och har riktigt bra chanser till avancemang.

Kvalresultat STCC
1. Richard Göransson
2. Tommy Rustad
3. Fredrik Ekblom
4. Johan Kristoffersson
5. Rickard Rydell
6. Patrik Olsson

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.