Dubbla pallplatser på Mantorp Park för Kristoffersson

22/05/2011 by Per Andersson

0 comments

Topp förarna Rudholm och Kristoffersson fortsätter att dominera årets Carrera Cup. Dagens tävlingar på Mantorp Park blev en oerhört jämn tillställning, där de två kombattanterna åter tog flest poäng. En andra och en tredjeplats blev dagens facit för Värmländska KMS och Johan Kristoffersson.

Johan Kristoffersson, Robin Rudholm, Linus Ohlsson och Oscar Palm var riktigt snabba i det stentuffa kvalet under fredagen. De tre snabbaste förarna hamnade inom 66 tusendels sekund.

I första heatet startade Johan från tredje start rutan, bakom Robin Rudholm i ruta 1. Den unge Arvikaföraren fick till en riktig kanonstart och var direkt uppe i rygg på Rudholm, men fick backa ner bakom Daniel Haglöf som hade ytterspår i första sväng. Daniel satte som väntat in en stöt mot ledande Rudholm men fick problem med bilen efter en sammanstötning med ledaren. Johan kunde passera Haglöf tidigt i racet men tvingades senare köra mera defensivt för att inte riskera att släppa fram bakomvarande Oscar Palm. Johan som nådde målet med en fin andraplats i heatet hade en ganska bekymmersfri resa. Mästerskapet är så hårt att det gäller i första hand att försöka komma i mål utan att äventyra viktiga mästerskapspoäng.

I andra heatet startade Kristoffersson från fjärde rutan och fick åter en kanonbra start. I första kurvan försökte KMS föraren attackera på utsidan, men tvingades backade ner till fjärdeplatsen, strax bakom Palm. Efter starten satte Johan ordentlig press på Palm som till slut förivrade sig och bromsade lite för sent. Kristoffersson tog direkt chansen och körde om Palm på innern. Tyvärr hade Linus Ohlsson fått en allt för stor lucka till Johan under tiden han jagade Palm så trots en hård körning på slutet av heatet kom han aldrig tillräckligt nära för att kunna pressa sig förbi Ohlsson. En tredjeplats i bagaget från årets sjätte heat, innebär att Kristoffersson har hamnat på prispallen i samtliga tävlingar hittills, ett fantastiskt resultat av årets nytillskott i klassen. 

- ”Jag måste verkligen tacka hela teamet för att de fixat en superbil år mig”, säger Kristoffersson nöjt.

- ”De justeringar som gjordes till andra racet gjorde bilen helt fantastisk på banan och jag hade en grym fart i bilen. Med ytterligare några varv kvar efter att jag passerat Palm kanske jag kunna utmana Ohlsson och Rudholm där framme” säger KMS föraren.

Nu är det fyra veckor till nästa tävling som körs i Göteborg den 17-18 juni. Ett välbehövligt break i kalendern kommer att ägnas åt materielvård och förberedelser inför de två kommande utslagsgivande tävlingarna i Göteborg och på Nürburgring. De två tävlingarna kan komma att avgöra årets Carrera Cup.

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.