Evjen trivs på hemmabanan

13/06/2019 by Morgan Carlsson

Sondre Evjen gör kommande helg sin fjärde start på rallycrossbanan i Hell, öster om Trondheim, och norrmannen längtar till sin hemmatävling i EM-serien. - Det är en fantastiskt kul bana av den gamla typen, med höjdskillnader och mycket grus. Häftigt att för första gången få köra en supercar där, säger Evjen.

Sondre Evjen

Premiären på Silverstone i England blev inte alls vad Sondre Evjen och hans team, Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, hade hoppats på. En mindre brand och därpå följande tekniska problem förstörde helgen. Den unge norrmannen hann i alla fall visa att han behärskar den potenta Polo GTI RX som han har till sitt förfogande.

- Hoppas allt fungerar som det ska och att vi får köra en helg utan problem. Då ska vi verkligen ge de andra en fight och kämpa om en plats på pallen.

Team-chefen Tommy Kristoffersson kan intyga att det har jobbats intensivt sedan helgen på Silverstone. Eklund Motorsport, som har huvudansvaret för bilen, men också personal från Kristoffersson Motorsport har lagt många jobbtimmar för att eliminera problemen som ställde till det i England.

- Vi är rejält revanschsugna efter debaclet där och har haft absolut full gas i vårt arbete sedan dess. Det pratas ofta inom motorsport om att man jobbar dygnet runt, men i det här fallet är det verkligen en realitet, säger Kristoffersson.

Även om alla tävlingar har lika många EM-poäng att kämpa om så finns det vissa helger man känner extra mycket för att vara på topp. Det här är en av dem.

- Av flera olika anledningar, tycker Tommy. Det är för det första en mycket välarrangerad tävling med en hängiven arrangörsstab. För det andra är det mycket stort intresse och storpublik att vänta. Jag räknar Norge, tillsammans med Sverige och Frankrike, som ett av de stora rallycrossländerna. Och för det tredje är det ju hemmatävling för Sondre.

Evjen kommer från Åls kommun, en bra bit från Tröndelag, men hemmabana är det likväl.

- Jag har visserligen kortare väg till Höljes, men det är ändå stort för mig att få representera Norge i vår egen EM-runda.

Tommy Kristoffersson väljer att lägga sin personliga närvaro i just Hell, men teamet har minst sagt fullt upp kommande helg, med Ole Christian Veiby i VM-rally på Sardinien och Johan Kristoffersson i Nyköping för SM-rally.

- Det ska fungera, tack vare väldigt kompetenta medarbetare, säger Tommy.