Magisk helg väntar i Höljes

28/06/2022 by Morgan Carlsson

Höljes öppnar portarna för Magic Weekend! Johan Kristoffersson har höga förväntningar inför helgen i rallycrossmetropolen. - Hoppas verkligen vi får en riktig folkfest med kanske 20-30 000 i publiken, säger Kristoffersson som förstås siktar på seger i Euro RX1.

Johan Kristoffersson

Efter ett lugnt midsommarfirande med familjen började Johan race-veckan med drygt nio mil på cykel. Den fysiska formen är fin.
- Inte som förr i tiden, men ändå helt okej!

Självförtroendet är också på topp efter de två deltävlingarna i RallyX tidigare i år, där det blev tre segrar på fyra tävlingar, inte minst en dubbelviktoria i just Höljes. Den KMS-byggda gamla VW Polon visade sig konkurrenskraftig tack vare förbättringar som Kristoffersson har jobbat hårt med.
- Efter tävlingen i Finland har vi mest återställt den i race-skick, berättar Johan, som hittar gott om tuffa konkurrenter i det 25 förare starka startfältet.

Kristoffersson räknar upp bland andra: Andreas Bakkerud, Enzo Ide, Anton Marklund, Janis Baumanis, Ole Christian Veiby, Sondre Evjen, Oliver Solberg och Jean Baptiste Dubourg.
- Alla dessa ser jag som tänkbara vinnare.

Men för att någon av dem ska lyckas med det måste de förstås besegra den fyrfaldige världsmästaren från Arvika. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren ser Höljes-tävlingen som ett utmärkt tillfälle att testa det nya tävlingsupplägget inför VM-premiären med elbilarna på Nürburgring sista helgen i juli. I det nya konceptet körs två kvalomgångar följda av ett “progression race” om platserna i semifinalerna. Poäng delas ut endast efter finalerna.
- Bra att få köra en tävling med det nya upplägget inför VM-premiären. Svårt att säga hur det kommer att fungera förrän vi har kört, men jag gillade det gamla upplägget där det lönade sig att köra fort hela tiden.

Teamet kommer till start med två bilar, där unge Gustav Bergström tar hand om den andra ratten.
- Ännu ett bra tillfälle att skaffa rutin inför kommande VM-tävlingar, kommenterar Bergström.
Teamchefen i Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, Tommy Kristoffersson, tycker att förutsättningarna ser bra ut.
- Johan åker förstås dit för att vinna och för Gustav blir det en ny chans att bekanta sig med bilen och tävlingskonceptet.

Bergströms bil har dessutom fått sig en uppdatering med lite nya delar.
- Det blir en spännande helg med jämnt och bra startfält, säger Tommy och fortsätter:
- Hoppas på en riktig folkfest dessutom!

Kristoffersson Motorsport har också ett tredje ekipage i anmälningslistan: Nils Andersson i RX2e. Andersson parkerar inte i KMS-tältet, men har backning och support från teamet när han gör säsongsdebut i elbilsklassen med sin nyligen namngivna Eloise. 22-åringen från Arvika har ett lyckat försäsongstest i Spanien bakom sig när han nu ger sig i kast med de nio konkurrenterna i klassen.
- Det här ska bli riktigt roligt! Jag har svårt att se hur jag skulle kunna komma mer förberedd än jag gör, säger Nils Andersson.