Fortsatt ledning för Johan i STCC

12/08/2012 by Zandra Björkholtz

0 comments

STCC-kampen mellan Johan Kristoffersson och Rickard Rydell går vidare. Efter två dramatiska och händelserika race i Östersund behåller den förstnämnde ledningen i tabellen. Kristoffersson, som kör för Volkswagen Team Biogas, är åtta poäng före den regerande mästaren inför fortsättningen.

 

STCC Airport Race blev en succé i många avseenden. STCC-premiären på Åre Östersund flygplats lockade 15.000 åskådare och ingen, garanterat ingen, gick hem besviken. STCC-förarna bjöd nämligen publiken i Jämtland på årets häftigaste racing.

En som bidrog till det lyckade resultatet var utan tvekan Johan Kristoffersson, som efter andraplatsen bakom Thomas Engström i det första heatet satsade allt i sin biogasdrivna Volkswagen Scirocco i det andra.

– Jag fick en bra start, kom iväg som tvåa bakom Engström och visste att jag var tvungen att stöta på honom direkt om jag skulle ha någon chans att ta mig förbi, berättar Kristoffersson, som redan på det första varvet lyckades ta sig om dalkarlen.

Två kurvor senare kom han lite för långt ut i en sväng, hamnade på gräset och stötte ihop med Rickard Rydell när han i den nästföljande vänstersvängen skulle ta sig upp på banan igen.

– Jag hade fullt rattutslag och stod på bromsen för att undvika plåtkontakt.

Han lyckades inte helt. Bilarna stötte ihop med varandra, men båda kunde fortsätta – med Kristoffersson i ledning. Tävlingsledningen reagerade emellertid, tilldömde Kristoffersson en runda på den så kallade straffbanan, en slinga som tar cirka fem sekunder längre tid än den ordinarie banan. Kristoffersson tog sitt straff, kom ut som fjärde man, men hade för låg fart för att kunna försvara sin position gentemot både Rydell och dansken Michel Nykjaer. Volkswagenföraren halkade ner till sjätte plats vilket också blev hans placering i mål. Johan tyckte han blev hårt bestraffad. Teamchefen Tommy Kristoffersson hade också synpunkter på tävlingsledningens beslut.

– Alla tycker att vi måste bjuda på händelserikare racing, men blir man bestraffad när man försöker är risken stor att tävlingarna kommer att likna följa John, säger Tommy.

Biogasteamen vände hemåt från Östersund med Johan Kristoffersson i fortsatt mästerskapsledning och med ett positivt intryck av den nya tävlingen i mästerskapet.

– Det har varit otroligt roligt att tävla här i Östersund. Vi har fått ett fantastiskt fint mottagande och kommer gärna tillbaka, säger Tommy Kristoffersson.

STCC Airport Race Östersund 11 augusti
Race 1.

1) Tomas Engström, Honda Civic, 22 varv
2) Johan Kristoffersson, Volkswagen Scirocco, + 1,275
3) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, + 2,327
4) Jordi Ganém Volkswagen Scirocco, + 3,869
5) Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, + 5,217

Bröt gjorde: Patrik Olsson och Johan Stureson, båda Volkswagen Scirocco.

Race 2.
1) Tomas Engström, Honda Civic, 22 varv
2) Jordi Gené, Volkswagen Scirocco, + 1,130
3) Johan Stureson, Volkswagen Scirocco, + 3,102
4) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, + 3,931
5) Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, + 4,863
6) Johan Kristoffersson, Volkswagen Sciricco, + 7,365
7) Patrik Olsson, Volkswagen Scirocco, + 12,771

Förarmästerskapet efter 5 av 8 race
1) Johan Kristoffersson, Volkswagen Scirocco, 172 poäng
2) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, 164
3) Tomas Engström, Honda Civic, 145
4) Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, 139
5) Johan Stureson, Volkswagen Scirocco, 101
6) Patrik Olsson, Volkswagen Scirocco, 91
7) Jordi Gené, Volkswagen Scirocco, 90

Teammästerskapet
1) Chevrolet Motorsport Sweden, 303 poäng
2) Volkswagen Team Biogas, 262
3) IPS Team Biogas, 198

Utdrag från biogas.se hemsida 
 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.