Fortsatt lyckade tester med nya Polo R WRX

10/04/2015 by Per Andersson


Ole-Christian Veiby testar 2015 års Volkswagen Polo R WRX för första gången

Under torsdagen fick Volkswagen Team Swedens förare Ole Christian Veiby och Tord Linnerud möjlighet att stifta bekantskap med nya Volkswagen Polo R WRX i samband med teamets tester på hemmabanan i Arvika. Den anrika Rallycrossbanan utanför Arvika är tekniskt svår för förarna och med en blandning av snabba och långsamma partier en bra bana att testa ut nya tekniska lösningar på bilen. Johan Kristoffersson som har jobbat igenom grundinställningarna på bilen körde några varv för att kontrollera de senaste justeringarna och fick sedan agera instruktör på Westombanan.

Linnerud debuterar med bilen i Portugal om två veckor körde även några varv även under måndagens test i Strängnäs och fick nu ytterligare värdefull erfarenhet inför VM premiären. Ole Christian gör sin premiär i Belgien 15-17 maj och testade årets uppdateringar för första gången.

- ”Bilen är otroligt lättkörd med en imponerande traction på grus”, berättar en upprymd Tord Linnerud efter gårdagens test.

Ole-Christian som även förra året tävlade i Polo R WRX instämde i att nyheterna på årets bil har gjort den mera lätthanterlig och att framförallt bettet i banan är klart bättre.

Nu utvärderar teamet alla insamlade data efter försäsongstesterna och planerar för fortsatta tester innan avfärd mot Portugal i slutet av nästa vecka. 


Tord Linnerud skaffar värdefulla erfarenheter inför VM-premiären i  Portugal