Fortsatt mästerskapsledning efter ännu en succéhelg i Carrera Cup

07/05/2011 by Per Andersson

0 comments

Johan Kristoffersson fortsätter att övertyga och leverera toppresultat, med ännu en seger och en andra plats vid helgens tävlingar på Ring Knutstorp. De fina resultaten gör att Johan fortsatt ligger i toppen av mästerskapet efter två tävlingshelger.

- ”Jag är supernöjd med kvalet, bilen satt som en smäck på banan och jag lyckades kvala snabbast av alla”, säger Kristoffersson.

- ”I första racet fick jag en riktigt bra start, men några bilar längre bak i fältet kraschade så blev det safetycar och omstart. I omstarten fick jag direkt en lucka bakåt och kunde vinna med Robin bakom mig.

- ”I race två startade jag trea, men jag fick till en kanonstart och kunde passera Linus Ohlsson som startade från Pole Position. Jag försökte ta rygg på Robin, och det skilde bara några tiondelar mellan oss genom hela racet”, kommenterar mästerskapsledaren nöjt.

- ”Som summering av helgen är jag mest nöjd med att kunna matcha Robin på hans favoritbana. Det är ett tecken på att teamet med Ronnie Bergström i spetsen har riktigt bra ordning på bilen. Nu kan jag knappt vänta tills det är dags igen på Mantorp Park om 14 dagar”, säger Johan Kristoffersson.

Medan teamet packar och åker hem till Värmland för att förbereda nästa tävling åker Johan till Tyskland för ett träningsläger på Nürburg Ring som en del i förberedelserna inför sommarens Carrera Cup race på banan.

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.