Framgångar på Danska Jyllandsringen för Johan Kristoffersson

29/08/2011 by Per Andersson

0 comments

Två hedrande fjärdeplatser för Johan och utökad ledning i mästerskapet för team Biogas blev utdelningen efter en lyckad helg i Danmark.

Jyllandsringen har tidigare varit en svår nöt att knäcka, men tack vare det sista testpasset på banan innan racet lyckades teamet hitta de justeringarna som behövdes för att kunna sätta snabba varvtider runt den svåra racerbanan.

I lopp ett fick Johan till en kanonbra start och kunde direkt rycka någon placering. Efter en hård fight med Johan Sturesson lyckades Kristoffersson passera och slutade på en fin fjärdeplats. Patrik Olsson drabbades av en överoptimistisk konkurrent som bryskt knuffade honom av banan och Fredrik Ekblom slutade på tredjeplats.

I andra loppet var det Ekbloms "tur" att bli bortknuffad då Jason Watt gjorde en strike och körde av flera bilar i startkurvan. Fredrik lyckades ta sig ur sandfållan och jaga ikapp för att till slut knipa den sista poängplatsen. Patrik slutade sjua efter en fin uppkörning och Johan tog ännu en meriterande fjärdeplats och var klart snabbast på banan i slutet av loppet.

Nästa tävling körs på Skånska ring Knutstorp om två veckor då även Carrera Cup är tillbaka.

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.