Färdigtestat inför premiären

11/04/2011 by Per Andersson

0 comments

En hård testperiod är nu avslutad och teamet styr kosan mot hemmabasen i Arvika för att gå igenom bil och utrustning inför säsongspremiären.

Under måndagen avslutades en hård testperiod med en heldag på Mantorp Park. Johan testade tillsammans med Flash engineerings tre Porscheförare och kunde tillsammans med Roar Lindland, Matte Karlsson och Prins Carl-Philip jämföra tider och försöka hitta ett bra tempo runt banan.

Efter att ha testat massor av olika inställningar fick teamet till en bra setup i slutet av dagen och Johan avslutade med att sätta några riktigt bra varvtider.

Nu åker teamet hem till basen i Arvika och går igenom Porschen så att den är i perfekt skick inför säsongspremiären på Danska Jyllandsringen. Efter 6 hela testdagar med massor av varv kommer bilen att skruvas isär i sina beståndsdelar och renoveras. Efter ett intensivt testande försöker även föraren ladda om batterierna och mentalt komma så bra rustad som möjligt. När det äntligen är dags för första heatet på Jyllandsringen får Johan för första gången köra ut på griden tillsammans med 20 andra segerhungriga Porscheförare. Att köra Porsche i trafik på racerbanan blir en utmaning samtidigt som Jyllandsringen är svår att få till. Förväntningarna inför premiärloppet i Carrera Cup är i första hand att försöka ta sig runt på en skaplig placering och att samla erfarenheter för kommande race på Svenska välkända banor.

Om 10 dagar går transporten mot Danmark, håll er underrättade om resultatet här på hemsidan!

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.