Glafsfjorden Runt

18/08/2012 by Zandra Björkholtz

0 comments

Arvika idrottssällskaps cykelsektion stod i helgen som arrangör för Glafsfjorden Runt på cykel. Loppet som löper i en naturskön vägsträckning runt Glafsfjorden mäter hela 87 km.

Hela 89 cyklister stod på startlinjen och fältet innehöll allt från vältränade motionärer till mer målinriktade kompatanter. Lite otippat fanns racerföraren Johan Kristoffersson, som hade tävlingsfri helg, med på startlinjen: 

 - Jag anmälde mig kl. 23.00 i går kväll, lite osäker på om jag skulle starta, eftersom jag inte ville riskera förmycket med eventuella vurpor etc. så här i slutspurten av racing säsongen, säger Johan. 

Namnet Kristoffersson förknippas kanske mest med motorsport men lokalt förpliktigar namnet i cykelkretsar, då faster Monica nu driver Cykelexperten efter farfar Villy som på sin tid var välkänd cykelhandlare i Arvika. 
Johan slutade som fin fyra och var till och med själv överraskad över det faktumet att han kunde hänga med i ledarklungan som allt eftersom kilometerna avverkades blev mindre och mindre.

- Till slut var vi bara 17 st kvar och i slutspurten kunde jag placera mig bland de främsta, med lite mer erfarenhet kunde resultatet nog kunnat blivit ännu bättre, avsluter en nöjd och trött Johan.   

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.