Högtryck hos Volkswagen Dealer Team

16/01/2015 by Per Andersson

Volkswagen Dealer Team med teamledningen Tommy Kristoffersson och Erik Veiby i spetsen har en intressant period bakom sig då säsongen analyserats, nya idéer bearbetats och en hållbar plan tagit form. Med VM-status för Rallycross följer ökande krav på bilarna och det tekniska reglementet justeras inför säsongen för att möta en professionell nivå, justeringar som för samtliga team betyder ombyggnad av bilarna.

 - ”Vi ligger minst två månader tidigare med årets förberedelser jämfört med förra året då vi kom in sent med en helt nyutvecklad bil. Våra konkurrenter har i dagarna fått hem sina tävlingsbilar från VM tävlingen i Argentina och när vi nu börjar färdigställa våra nya bilar har konkurrenterna precis kunnat börja sitt arbete”, säger Tommy Kristoffersson.

Bilen har uppdaterats på ritbordet för att finslipa detaljer och för att möta de nya tekniska kraven. Ett gäng från KMS har varit i Tyskland och byggt nya karosser enligt senaste specifikation samtidigt som de befintliga bilarna i verkstaden har demonterats i molekyler.

Kommande vecka går 1:a karossen till lackering för att kunna påbörja montage i nytt utförande i slutet av veckan och inom ett par veckor kommer det att vara febril aktivitet av nya komponenter i verkstaden.

En försmak från ritbordet på nya Polo RX 2015