Historisk seger i Porsche Carrera Cup

12/08/2012 by Zandra Björkholtz

0 comments

Johan Kristoffersson blev på fredagen första vinnaren någonsin på Östersunds flygplats då Carrera Cup kördes. Även helgens andra lopp vanns av värmlänningen

Det första av två race i Carrera Cup under helgen slutade i triumf för Johan Kristoffersson. Efter en näst intill perfekt dag för värmlänningen kunde han köra i mål med inte mindre än 8.55 sekunders marginal till tvåan Philip Forsman.

Johan Kristoffersson, som i senaste racet på Mantorp Park fick se sig slagen av Forsman, var minst sagt nöjd efter fredagens race:

- Jag hittade en bra pace och fick en bra start. Det gick bra från början idag och jag måste verkligen tacka teamet för deras insats. Bilen har fungerat perfekt hela dagen och jag har kunnat koncentrera mig på att bara lära mig banan och hitta pacen under dagen, istället för att fundera kring några ändringar på bilen. Ett riktigt bra race som jag hoppas på att kunna kopiera imorgon, sa Johan med syftning på det andra Carrera Cup-racet.

Johan lyckades även vinna helgens andra lopp som gick av stapeln under lördagen.

- Starten var mitt orosmoment så den var mitt fokus. Efter den hade jag som strategi att inte kolla bakåt utan bara köra på. Det känns riktigt bra att vinna nu efter att ha darrat lite i förra racet och det är lite extra kul dessutom att vinna med min nya sponsor Bydalsfjällen. Dessutom är det viktigt för mästerskapet som är oerhört oförlåtande, om jag bryter en enda tävling riskerar jag att Forsman går om mig i tabellen, sa Johan efter loppet.

Förutom två fantastiska Carrera Cup-race blev hela tävlingshelgen i historiens första STCC Airport Race Östersund en succé. Tävlingsorganisationen har fått mycket beröm och den norrländska publiken slöt upp på bred front med en officiell publiksiffra på inte mindre än 15.000 personer under helgen – en mycket lovande utveckling inför de två återstående Carrera Cup-racen med legendariska Ring Knutstorp och säsongsfinalen på Solvalla.

Resultat, Carrera Cup Scandinavia, deltävling 5, race 1

1. Johan Kristoffersson, 18:12.624
2. Philip Forsman, +8.550
3. Oscar Palm, +19.244
4. Timmy Hansen, +20.667
5. Carl-Olov Carlsson, +53.656
6. Stefan Pettersson, 1 lap
7. Anders Conradzon, 1 lap
8. Mattias Stålknapp, 7 laps

 

Resultat, Carrera Cup Scandinavia, deltävling 5, race 2

1. Johan Kristoffersson, 18:12.490
2. Philip Forsman, +3.772
3. Timmy Hansen, +9.406
4. Mattias Stålknapp, +9.698
5. Oscar Palm, +13.969
6. Carl-Olov Carlsson, +48.260
7. Stefan Pettersson, +52.832
8. Anders Conradzon, +53.143

Utdrag från carreracup.se

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.