Inspirerad Tommy siktar högt

04/04/2014 by Zandra Björkholtz

0 comments

Rallycross-satsningen är ett faktum. Volkswagen Dealer Team och KMS har stakat ut vägen för en spännande framtid. - Otroligt inspirerande. Nu är vi tillbaka där vi började, med att bygga rallycrossbilar, säger nytände stallchefen Tommy Kristoffersson.

Optimismen spirar verkligen i verkstaden några kilometer utanför Arvika. Visserligen finns inte några nya Super Car-Polo på plats än, men de byggs för fullt nere i Tyskland allt medan teamets medarbetare minutiöst förbereder sig på bästa sätt.

- Äntligen! Det känns fantastiskt att ha kunnat handplocka personal. Jag har största förtroende för vår arbetsgrupp och tror extremt mycket på det här projektet.

Efter fjolårets mjukstart med Sciroccon är det i år dags att vråla igång en trestegsraket.

- Det här är ett treårsprojekt som startar med full SM-säsong plus några tävlingar till i år, full VM-serie nästa år och så siktar vi på att vinna VM 2016.

Rallycross expanderar våldsamt just med den nyvunnen VM-status och Tommy Kristoffersson är lycklig att teamet gjorde en helomvändning i sista stund förra året.

- Vi var ju bara några dagar från att börja bygga TTA-bilar, men jag känner att vi gjorde helt rätt som tog det här beslutet.

Nya inriktningar är inget som är främmande för KMS som har rutin på att nosa upp det som är hetast för stunden.

- På det sättet har vi följt strömmen förr. Det gjorde vi -98 när vi la om till STCC som då var rejält på uppgång. Nu när rallycrossen växer är vi tillbaka där vi startade runt 89-90.

Skillnaden är att det finns ett antal års erfarenhet från banracing i bagaget den här gången och det tänker man utnyttja på bästa sätt.

- Nu har vi all kunskap och information från banracing och rallycross och tänker ta båda sporterna in i det här bilbygget. Det blir en snabb och stenhård bil, lovar Kristoffersson.

Bygget löper enligt planen, men eftersom man kom igång lite sent så finns det en risk att inte två nya bilar står på startlinjen på Knutstorp i början av maj.

- Det känns troligt att vi får nöja oss med en Polo till premiären och i så fall använder Sciroccon som komplement.

Den tiden får det ta. Satsningen är som sagt långsiktig och ska optimeras på sikt. Kompromisser för snabba lösningar duger inte.

- Det går inte att rusa på. Om vi tvingas backa tillbaka blir det inget bra, så det är bättre att låta det ta sin tid, även om vi naturligtvis jobbar så snabbt vi kan och vill ut och tävla fortast möjligt.

Någon tvekan om vart man vill finns inte. Framåt, uppåt, snabbare, starkare.

- De här bilarna blir optimerade utifrån reglementet, inte utifrån vad som har gjorts tidigare i branschen.

Gissningsvis skulle den 54-årige rallycrossräven själva vilja krypa ner i stolen på den blivande skönheten, men det går bra att finna sig i att det är Kristoffersson junior som får äran tillsammans med norske talangen Ole Christian Veiby. 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.