Johan återvänder till Lohéac

26/07/2024 by Morgan Carlsson

Johan Kristoffersson lägger ytterligare en tävling till sin rallycrosskalender 2024: Lohéac i Frankrike. Trefaldige vinnaren på den legendariska Bretagne-arenan kommer att försöka bärga ytterligare en seger att lägga till sin digra meritlista. - Jag har mycket goda minnen från mina många besök i Lohéac, säger Johan, som förstås kommer att släppa loss sin VW Polo KMS 601 RX.

Johan Kristoffersson

Den sexfaldige världsmästaren gjorde rent hus vid premiären i Höljes och är på jakt efter sin sjunde titel i World RX, en titel som i så fall skulle sätta honom på samma nivå i VM-titlar som Michael Schumacher och Lewis Hamilton. Men KMS - HORSE Powertrain-föraren sticker också in tävlingen i Frankrike, som ligger utanför VM-kalendern, 30 augusti till 1 september.
- Varför bestämde vi oss för att lägga till Lohéac i vårt schema? Helt enkelt för att entusiasmen för rallycross generellt är stark i Frankrike. Lohéac är verkligen något speciellt. Jag har saknat den här upplevelsen eftersom fansen delar samma passion som vi har för motorsport i allmänhet och rallycross i synnerhet.
Johan tog tre raka segrar i Bretagne mellan 2016 och 2018.
- Lohéac är en intressant bana som man måste kunna sätta tempot på, men det viktigaste för mig är förstås atmosfären som omger evenemanget med alla fans och åskådare. Det är verkligen detta perspektiv som motiverade mig att komma tillbaka och tävla i Frankrike.
Senaste gången, 2021, gick det inte riktigt lika bra, trots att Kristoffersson var kvalsnabbast. Ett mekaniskt problem i semifinalen hindrade honom från att komma i tid till pre-grid för finalen. Därför är det också med viss revanschlusta som värmlänningen återvänder för att ställa saker till rätta.
- Jag kommer tillbaka med en önskan om att vinna den här tävlingen. Jag kan inte dölja det faktum att jag har saknat det här evenemanget sedan 2021 eftersom det är något så speciellt. Det är så skönt att stå på startplattan när man vet att det finns en full arena av fans som är där för att njuta av showen. Även om vi alltid är fokuserade på prestation när vi är i depån, och vi inte nödvändigtvis har så mycket tid som vi skulle vilja ge till publiken, så är det så roligt att träffa alla dessa passionerade åskådare, både unga och gamla. Jag tycker alltid om att byta några ord med denna fantastiska publik.
Även teamchefen i KMS - HORSE Powertrain ser fram emot att återvända till Frankrike.
- Vi känner oss hedrade att få en inbjudan till Lohéac, en av världens bästa rallycrossbanor, i ett av världens största rallycrossländer. Vi har också väldigt goda minnen från den banan, säger Tommy Kristoffersson.