Johan laddad inför Knutstorp

05/09/2012 by Zandra Björkholtz

0 comments

Besvikelsen efter domslutet i Danmark har han lagt bakom sig. Nu blickar Johan framåt. Kommande veckoslut avgörs säsongen näst sista deltävling i STCC och den 23-årige värmlänningen åker till Ring Knutstorp i Skåne för att skaffa sig ett bra utgångsläge inför finalen på Solvalla 21-22 september.

Johan Kristoffersson tog i sin biogasdrivna Volkswagen Scirocco ledningen i STCC redan i det första heatet på Mantorp Park i våras. Sedan dess har han inte släppt tätpositionen ifrån sig. 
Nu återstår bara två tävlingshelger av STCC-säsongen och med åtta poängs försprång på den regerande mästaren Rickard Rydell, Chevrolet, siktar Kristoffersson givetvis på seger.

– Har man varit i ledning från den första metern i mästerskapet vill man givetvis behålla den ända i mål, konstaterar han och viftar bort allt snack om press och nervositet med orden:

– Jag har varit under press i varje heat jag kört den här säsongen. Jag är van och tänker göra som jag gjort hittills – bara försöka köra bilen så fort som möjligt.

– Klokt resonerat, konstaterar teamchefen Tommy Kristoffersson, som ser fram emot tävlingen med, som han säger, skräckblandad förtjusning.

– Vi vet av erfarenhet att Chevrolet är snabba på Ring Knutstorp, men vi har gått igenom all data vi har från banan i Skåne och hittat några saker som vi tror kommer att göra oss riktigt konkurrenskraftiga.

Hittills i år har kvalen, som bestämmer startpositionerna, haft stor betydelse för utgången av STCC.-racen. Årets sjunde deltävling blir inget undantag.

– Marginalerna är små och ofta skiljer det bara hundradelar mellan oss förare. Kan man då hitta en liten förbättring på bilen kan det få stor betydelse, säger Johan Kristofferson och levererar sedan följande målande kommentar:

– Kvalet blir viktigt och det gäller att kunna snyta ur det sista av både bil och förare för att vara med och konkurrera om pole position i de båda racen.

STCC
Förarmästerskapet efter 6 av 8 deltävlingar

1) Johan Kristoffersson, Volkswagen Scirocco, 202 poäng
2) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, 194
3) Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, 182
4) Tomas Engström, Honda Civic, 145
5) Patrik Olsson, Volkswagen Scirocco, 128
6) Johan Stureson, Volkswagen Scirocco, 111
7) Jordi Géne, Volkswagen Scirocco, 108

Teammästerskapet
1) Chevrolet Motorsport Sweden, 376 poäng
2) Volkswagen Team Biogas, 310
3) IPS Team Biogas, 245

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.