Lovande test på Ring Knutstorp inför andra deltävlingen

02/05/2011 by Per Andersson

0 comments

Måndagen den 2 maj tillbringade KMS på Ring Knutstorp för de sista förberedelserna inför årets andra deltävling i Carrera Cup.

En intensiv testdag är till ända. Efter mer än 60 varv runt Ring Knutstorp, kan Cup ledande Johan Kristoffersson summera dagen:

- "Vi har kört oerhört mycket idag för att få till bilens inställningar och för att jag skall hitta den rätta linjen runt den svårtolkade banan", rapportrar Johan från hotellrummet
- "Vi körde bl.a. två hela race stinter med bara ett kort stopp för däcksbyte och vi känner oss "nästan" nöjda med farten".

Race tempot var riktigt bra och med bilen inställd för race kördes de två race simuleringarna på konstant bra tider. Det finns dock enligt Johan ytterligare några förbättringar att göra på kvaltiden.

Under kval testet lyckades Arvika föraren med tiden 58.7, vilket är snabbare än någon kört tidigare i Carrera Cup. Förra årets snabbaste kvalvarv sattes av Fredrik Larsson som med tiden 59.1 tog Pole Position i augusti tävlingen.

På fredag denna vecka är det dags att visa om alla tester och förberedelser har lönat sig, då är det dags för kval i Carrera Cup deltävling 2.

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.