Lyckad testdag på Ring Knutstorp

03/09/2011 by Per Andersson

0 comments

Under gårdagen var teamet på plats på Ring Knutstorp för att finjustera formen inför årets näst sista tävlingshelg i Carrera Cup. Med endast 8 poäng upp till ledande Robin Rudholm så är det upplagt för en rafflande avslutning på säsongen.

Årets Rookie i Carrera Cup, Johan Kristoffersson från Arvika har imponerat på alla med sin framfart under premiärsäsongen 2011. Den unge racing talangen fanns med i snacket om vilka som kan visa fina resultat i serien, men ingen hade på allvar trott att han kunde utmana den regerande mästaren om titeln.

När två tävlingshelger återstår av årets Carrera Cup ligger Johan på en hedervärd andraplats, och är endast 8 poäng efter med 120 poäng kvar att tävla om. Med sina fem segrar i år har Johan vunnit lika mycket som Rudholm och under året har de två dominerat årets serie. Under förra tävlingen på Gelleråsen i Karlskoga hade Johan problem med bränsletrycket och tappade några viktiga placeringar i kvalet. Gelleråsen var första tävlingen där Kristoffersson dubblerade och körde både STCC och Carrera Cup samma dag.

Senaste gången Carrera Cup gästade den Skånska racingbanan kvalade Johan bäst av alla och vann första loppet från Pole Position. Efter några mindre justeringar på Porschens set-up lyckades han igår putsa Pole tiden från förra gången och testerna gav teamet de svar man ville ha.

För att förbättra känslan av att byta mellan Scirocco och Porsche så testade teamet igår även med STCC bilen. En mycket nyttig övning då Johan satte riktigt bra varvtider i Sciroccon samtidigt som han direkt efter satte sina snabbaste Porschevarv.

Fulla av självförtroende ser nu teamet fram mot helgens tävlingar och att utmana Rudholm i Carrera Cup. Självfötroende kan bli en avgörande faktor i slutet av säsongen då det gäller att hålla nerverna i styr...

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.