Lyckat test på ett regnigt Circuit de Spa i Belgien

14/07/2012 by Per Andersson

0 comments

De båda Audi förarna Johan Kristoffersson och Gianni Morbidelli dominerade stort i dagens inledande två testpass på Belgiska Circuit de Spa. De regniga förhållandena passade Audis RS5 perfekt och nu hoppas teamet på ihållande regn när det drar ihop sig till det viktiga kvalet kl15:15

Snabbast i första fria träningen!

Teamet rapporterar spöregn runt hela banan i Belgien. Första gången Johan var ute så immade allt igen i bilen och han hittade knappt tillbaka till depån igen. Nyinköpt diskmedel (!!) på en intilliggande livsmedelsaffär räddade sikten och Johan kunde sätta sitt snabbaste varv i testets sista minut. Ett lyckat resultat med tanke på att det är första gången Johan kör på den anrika F1 banan.

 

Resultat test 1:
1. Johan Kristoffersson (SWE)
2. Gianni Morbidelli (ITA)
3. Thomas Biagi (ITA) 

I dagens andra fria träning satte Johan 2:a snabbaste tid, strax bakom Audi kollegan Gianni Morbidelli. De båda Audiförarna har dominerat dagens två fria träningar stort och om väderleken håller i sig under eftermiddagen finns stora möjligheter till ett bra resultat i kvalet kl15:15. Johans största konkurrenter i mästerskapstoppen, Italienarna Liuzzi och Biagi satte 3:E tid i var sitt pass, om än klart distanserade av de båda Audi förarna.

 

Johan var den förare som utnyttjade tiden mest i det andra passet och fick med sig 10 värdefulla varv på den för Johan tidigare okända F1 banan i Belgien.  

Resultat test 2:
1. Gianni Morbidelli (ITA)
2. Johan Kristoffersson (SWE)
3. Vintantonio Liuzzi (ITA)

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.