Volkswagen Team Sweden mötte världspressen i Barcelona

14/04/2015 by Per Andersson

 

 


VM-förarna intervjuades inför en stor delegation journalister under måndagens presskonferens

 

Med mindre än två veckor kvar till premiären i årets Rallycross VM så smygstartade säsongen med seriens officiella presskonferens på Circuit de Barcelona-Catalunya, utanför Barcelona. Banan skall stå värd för en deltävling i årets VM-serie.

 

På plats i Spanien fanns samtliga ordinarie team och förare i serien för att träffa de 75 representanter för media från hela Världen som bevakade. Några visade upp sina bilar för första gången medan Volkswagen Team Sweden som redan visat upp sin nya bil kunde ägna dagen åt att prata med journalister och träffa alla närvarande konkurrenter.

 

- ”Kul att träffa alla förarna, nu först känns det att säsongsstarten är nära och jag knappt vänta tills vi får rulla ut till start i första heatet i premiären 25/4”, säger Johan Kristoffersson på plats i Spanien.

 

- ”Vi är väl förberedda inför säsongsstarten, våra försäsongstester har fungerat som planerat och om bara 6 dagar går lastbilen mot premiären i Portugisiska Montalegre”, rapporterar en nöjd Tord Linnerud.

 

Även teamets EM förare Ole-Christian Veiby fanns med i Barcelona under måndagen. För den unge Norrmannen så återstår ytterligare några veckor tills EM-premiären i Belgien 16-17 maj.

 

Volkswagen Team Sweden fortsätter sitt planerade testschema med avslutande tester i slutet på den här veckan innan transporten går mot Portugal för årets första tävling. Hemma i verkstaden i Arvika finslipas nu de två Volkswagen Polo R WRX som skall transporteras till Portugal och trailern packas med reservdelar och verktyg.