Nöjd tvåa i ett dramatiskt Superstars kval

14/07/2012 by Per Andersson

0 comments

Kvalet började i regn och slutade i upptorkande, men allt avgjordes på en upptorkande bana med slicks på det sista varvetEfter att tidigt i kvalet ha varit snabbast körde Johan i depå och satte på ytterligare ett set regndäck. Med fräscha regndäck putsade Johan tiden med tre sekunder och hade poletiden när det började torka upp. Mitt i kvalet gick samtliga i depå och satte på slicks och Johan fick köra sitt livs första varv på torr bana här i Belgien.

 

Efter att alla fått på slicks började en dramatisk jakt på sekunder runt Spa Franchorchamps i Belgien. Först putsade Johans märkeskollega Morbidelli sin tid med hela 5 sekunder och sedan satte en efter en sina snabbaste varv allt eftersom banan torkade upp. Kvalet avgjordes på det absolut sista varvet då Johan lyckades pressa Morbidelli och slutade endast 0,6 sek efter den rutinerade tidigare F1 föraren, men före värste konkurrenten Liuzzi.

Med varvtider som var mer än 20 sekunder snabbare än på vått var det en prestation att lyckas knyta ihop säcken och kvala tvåa efter rutinerade Morbidelli.

 

Imorgon startar Johan från ruta två i racet, strax före Liuzzi som leder mästerskapet. Om det blir uppehållsväder kommer det att bli oerhört svårt att kunna ta en tätposition, men teamet hoppas att det ostadiga vädret skall tippa över mot regn då Johans Audi RS5 visat sig vara mycket snabb i vått före. 

Resultat kval:

1. Gianni Morbidelli (ITA) 2.32.340
2. Johan Kristoffersson (SWE) +0.603
3. Vintantonio Liuzzi (ITA) +1.676
4. Luigi Ferrara (ITA) +1.965
5. Mika Salo (FIN) +2.667 

Imorgon startar race 1 kl 11:20 och race 2 startar kl16:20

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.