Äntligen dags för premiären!

20/04/2011 by Per Andersson

0 comments

KMS teamet är laddade och redo för första tävlingen. Under Påskhelgen väntar hela Carrera Cup startfältet på Jyllandsringen och det är äntligen dags för premiär!

Månader av förberedelser med hårda fyspass på gymmet, skidåkning, löpträning, teamövningar, specialkost, simulering i dataspel, genomgång av tävlingsbilen och en intensiv testperiod är till ända. Nu skall paketet knytas ihop och förhoppningsvis mynna ut i en lyckad premiärtävling på Danska Jyllandsringen under påskhelgen.

 Efter många testmil har Porschen demonterats och preparerats minutiöst inför stundande premiären. De många testmilen har fått Carrera Cup rookien Johan Kristoffersson att känna sig mera hemma i den tyska racerbilen. Bilen liknar inget Johan kört tidigare, med 450hk och bakhjulsdrift pressar den svansmotorförsedda Porschen på rejält ur svängarna. Samtliga bilar han kört tidigare har varit framhjulsdrivna med mindre effekt och omställningen tar tid.

Respekten för Porschen finns kvar och det finns mycket kvar att förbättra menar Johan samtidigt som han packar trunken för avfärd mot Danmark.
”Jag känner mig hemma i bilen och har hittat känslan av hur den beter sig i olika situationer, nu ser jag verkligen fram mot första racet”, berättar den unge Arvika föraren.

Johan som i vissa media redan börjat figurera som en av utmanarna till årets Carrera Cup titel vill gärna tona ner förväntningarna.
”Det finns fortfarande moment jag behöver lära mer om. På pappret ser startfältet oerhört tufft ut, självklart hyser jag stor respekt för förare med nationell såväl som internationell rutin.”

De fina testresultaten till trots så står ändå målsättningen kvar att nå pallplatser och fina placeringar.

Nu är trunken är packad och KMS teamet är redo för ett späckat schema!

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.