Veiby kör rally-EM i Värmland

28/06/2023 by Morgan Carlsson

Ole Christian Veiby gör ett gästspel i EM när han kör Bauhaus Royal Rally of Scandinavia i Värmland nästa helg. - Jag har inte kört ett grusrally på väldigt länge och konkurrensen är stenhård, men det ska verkligen bli kul att köra, säger Veiby.

Ole Christian Veiby

Norrmannen kommer till start i Kristoffersson Motorsports Volkswagen Polo GTI R5 efter en sen anmälan.

- Vi har hela tiden haft i vår planering att köra den här tävlingen, men det har varit mycket att göra med rallycross-VM så det har inte varit prioriterat. 

Nu har KMS ändå lyckats få ihop konceptet för en start, med åtminstone någon tid till förberedelser.
- Vi hoppas få till två testdagar direkt efter Höljes, säger Veiby som kommer att kampera ihop med rutinerade Jonas Andersson.
- Tacksam att vi får låna in Jonas. På de gamla VM-vägarna i Värmland blir det som ett hemmarally för oss båda. Kul att vi kan göra det här eventet tillsammans.

Teamchefen i Kristoffersson Motorsport, Tommy Kristoffersson, vill inte ställa alltför höga krav inför EM-rallyt.
- Toppen att vi kan vara med och köra på hemmaplan, men det är förstås lite synd att vi inte har kunnat förbereda oss helt som vi vill. Det har helt enkelt inte funnits tid för det. Grusrally är dessutom som ett vitt papper i vår pärm, så vi har en del att jobba på. Realistiskt sett hoppas jag på en plats på topp tio inledningsvis och att vi sedan kan klättra om toppförarna stressar varandra till misstag.
Kristoffersson har även ett lojalitetsskäl att komma till start.
- Vår trogna partner Bauhaus är huvudsponsor för rallyt, så det är klart att vi också vill vara med och lyfta eventet även för deras skull. Nivån har ökat extremt mycket i EM, så vi ska inte kunna hänga med förarna som har kört varje helg under säsongen, men det går kanske lagom fort för att publiken ska kunna se Bauhaus-loggan ordentligt, säger Tommy med glimten i ögat. 

Riktigt så blygsam vill förstås inte Ole Christian själv vara.
- Jag vet ju hur det är. När man väl står på startlinjen blir det allvar och man kör för att vinna. Jag lovar att det inte kommer att bli någon fegiskörning i alla fall!