Pole position för Kristoffersson när Audi dominerade kvalet på Vallelunga

06/10/2012 by Per Andersson

0 comments

Johan Kristoffersson inledde helgen på bästa möjliga sätt på Italienska Vallelunga. Trots att Johan aldrig tidigare kört på banan lyckades han ta pole position före team kollegan i Audi, Italienaren Gianni Morbidelli.

Teamet anlände Vallelunga banan strax utanför Rom under fredagen. Det är mycket som står på spel denna helgen och teamets mekaniker har arbetat dygnet runt sedan de anlände för att få bilen i bästa så snabb som möjligt.

Trots lite mekaniska problem under första fria testet slutade Johan tvåa efter Morbidelli redan under förmiddagens test och under eftermiddagspasset var Arvika föraren snabbast av alla.

I kvalet kunde Johan tidigt sätta en bra tid för att sedan bara bevaka konkurrenternas försök att passera den unga värmlänningen. I ett sista försök att komma ikapp körde Audi kollegan Morbidelli av en stötdämpare på sin Audi RS5 och körde sedan av banan som en följd av stötdämpar haveriet. Med Pole Position fick Johan en viktig bonuspoäng i mästerskapet och knappade in på ledande Liuzzi. Det italienska Audi teamet slutade etta, tvåa, trea i kvalet med mästerskapsledande Liuzzi i Mercedes på fjärde plats.

 

Resultat kval

1. Johan Kristoffersson (SWE), 1.40,039
2. Gianni Morbidelli (ITA), +0.324
3. Thomas Schöffler (GER), +0.606
4. Vintantonio Liuzzi (ITA), +0.631
5. Thomas Biaggi (ITA), 0.831

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.