Värdefull rallyhelg i Norge

04/05/2019 by Morgan Carlsson

Ole Christian Veiby körde prickfritt i Rally Sörland och tog hem segern i den tredje deltävlingen i norska mästerskapet. För Johan Kristoffersson slutade debuten på grusunderlag med ett växelproblem, men han samlade på sig mycket bra erfarenhet inför kommande SM-tävlingar.

Johan Kristoffersson

Volkswagen Dealerteam BAUHAUS kom till start med två Polo GTI R5 i det svårbemästrade rallyt i trakterna kring Kristiansand och båda ekipagen imponerade med snabba tider. Johan Kristoffersson behövde dock en stund på sig för att hitta farten, i första rallyt sedan februari.
− Första tre sträckorna var det väldigt osäkert och stelt, men på fjärde började det att lossna och sedan var det riktigt bra på femte, sjätte och fram till problemen började på sjuan, summerar Kristoffersson, som fick lite bannor från co-drivern Stig Rune Skjaermoen inledningsvis.
− Han tyckte inte jag lyssnade på honom tillräckligt, men jag hade verkligen fullt upp med att koncentrera mig på körningen. Det var helt galet mycket luriga partier, med dolda stenar och bergsskärningar.

Efter några mils fartsträckor på grus hade allroundkunnige Kristoffersson lärt sig nog mycket för att matcha de allra bästa, inklusive Ole Christian Veiby, på SS5.
− Jag fick med mig stora lärdomar och framsteg idag och att kunna hålla lika hög fart som Ole Christian, som har kapacitet att vinna VM-rallyn, det får man vara nöjd med.

I det läget gick också värmlänningen en kamp om den totala andraplatsen i rallyt, men ett problem med växlingsföraren satte stopp för den fighten.
− Sista kilometern på sträckan körde jag bara på tvåan. Visst, jag är superbesviken att inte kunna ta striden med Anders Gröndal ända till slutet, men totalt sett har jag fått en perfekt förberedelse för Sydsvenska, menar Johan, som provisoriskt lyckades lösa växlingsproblemen till SS8. Inför sista sträckan återkom felet och Kristoffersson/Skjaermoen drog sig därför tillbaka.

Till målet kom däremot Ole Christian Veiby och Jonas Andersson. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-duon hade en perfekt tävlingsdag fram till positionen högst upp på prispallen.
− Allt gick helt felfritt. Vi satte pace direkt och byggde upp en bra ledning som vi sedan kunde kontrollera, säger Veiby, som var mycket nöjd med hela teamets insats.
− Bilen gick klockrent och set-upen var perfekt. En väldigt bra dag.
I och med segern utökade Veiby ledningen i norska mästerskapet. Det återstår att se om han lyckas behålla den eftersom nästa deltävling krockar med VM i Portugal.

Teamchefen i Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, Tommy Kristoffersson, kunde summera en lyckad helg för teamet i Norge.
− Det känns som Ole-Christian och Jonas verkligen har tagit ett stort steg på sin väg mot den absoluta världseliten i rally. Vi såg det redan i Rally Sweden och allt sedan dess fortsätter de på samma linje. Att sedan Johan och Stig Rune bitvis matchar det tempot är imponerande, så man kan bara njuta av att ha två absoluta toppenförare i teamet.