KMS jagar revansch i Tierp

03/05/2023 by Morgan Carlsson

Efter en tung premiär i RallyX kommer ett revanschsuget Kristoffersson Motorsport till den andra tävlingshelgen i Tierp. - Ur träningssynpunkt var det en bra helg i Nysum och jag fick trots allt med mig många poäng, säger Johan Kristoffersson, som ligger tvåa i Supercar-klassen.

Johan Kristoffersson Ole Christian Veiby

Precis som i Danmark är det “doubleheader” som gäller i den uppländska motormetropolen, en tävling på lördag och en på söndag. Dessutom visar flera andra motorsportgrenar upp sig under RallyXTream-helgen. Bland annat kommer Kristoffersson att gästspela i SXS. 

Men huvuduppgiften är förstås att försöka ta hem årets första rallycrosstriumf och att ta sig förbi ledande Kevin Eriksson i sammandraget. Teamchefen Tommy Kristoffersson är hoppfull.
- Det som var bra i Danmark var att vi hade tempot. Både Johan och Ole Christian hade topptider när allt fungerade, men vi fick en del driftstörningar och punkteringar som vi inte har råd med. 

Teamets båda Volkswagen Polo GTI Supercar har fått en del omvårdnad i verkstaden och är redo för den tuffa racing som RallyX brukar bjuda på.
- Så sett är det perfekt träning inför VM. Visst, det kräver sitt att ta starten och hålla ledningen till mållinjen också, men det är bättre träning att få fatta svåra beslut i trafik och att lösa problem som dyker upp längs vägen, menar Johan.
Kristoffersson lyckades trots svårigheter och strul ändå summera en andra- och en femteplats under första tävlingshelgen.

Värre var det för stallkamraten Ole Christian Veiby som - efter tekniska problem - missade båda finalerna.
- Det var allt på en gång. Vi hoppas på mer tur den här gången, säger Ole Christian.
Han får nu stifta bekantskap med en ny bana.
- Jag körde Porsche i Tierp för tio år sedan, men det fanns ingen rallycrossbana när jag var där senast.
- Arrangemanget lovar gott. Det är ett fint koncept, så jag hoppas det kommer mycket folk.