Maximal utdelning för KMS

11/05/2024 by Morgan Carlsson

Dubbel dubbelseger! Det gick som på räls för Kristoffersson Motorsport-duon Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby i RallyX-premiären i Tierp. - Det har fungerat bra. Ett tecken på att våra ingenjörer har gjort ett bra förarbete med de nya bilarna, säger Johan som tog hem segern båda dagarna.

Johan Kristoffersson Ole Christian Veiby

Kristoffersson Motorsport åkte till säsongspremiären med två oprövade kort i form av de nya egenbyggda KMS 601 RX-bilarna, med biobränsledrivna förbränningsmotorer. Resultatet visade sig vara över förväntan - eller i alla fall som väntat.
- Vi vet ju att det är gediget byggda bilar, så vi var väl egentligen inte speciellt oroliga, men det är förstås ett fint kvitto på att vi har gjort rätt saker, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.
RallyX inleddes under fredagen med en sprinttävling, där förarna gav sig ut en och en på banan. KMS-duon visade direkt vilka som hade mest krut i tunnorna. Kristoffersson dominerade hela dagen med Veiby som en skugga där bakom och de båda lämnade motståndarna långt efter sig.
- Jag hade väl önskat att kunna pressa Johan lite mer. Han har varit stark hela helgen och så har det varit lite småstrul på min bil, men det har varit en bra helg med många lärdomar och ett fint test. Aldrig fel att få köra supercar igen, säger Veiby, som fick en tuff start på dag två när han blev inblandad i en kollision i första kurvan.
- Ja, det var kanske onödigt att ge sig in i den kampen, men då fick vi se vad bilen tål och går för.
Veiby kämpade sig sedan tillbaka i matchen med två andraplatser bakom Johan, därefter seger i semifinalen, vilket innebar att han kunde utmana Johan från första ledet i finalen.
Kristoffersson visade sig dock omutlig den här helgen. Han tog starten och drog ifrån stallkompisen, men vid mållinjen var försprånget bara en enda sekund.
- Jag fick punktering, ut ur velodromen på sista varvet tror jag. Vet inte varför det hände. Jag hade punka även i semifinalen, men då var det bara en pyspunka bak.
Banan i Tierp blev med tiden ganska tuff för bilarna under andra dagen, men på det hela taget var det stora motorevenemanget i Upplands-metropolen ett häftigt evenemang. Värt att hylla, tycker Tommy Kristoffersson.
- En stor bidragande orsak till att vi deltar här är att Andreas Eriksson och hans gäng bjuder till med ett sånt här härligt arrangemang. Mycket folk och en massa aktiviteter. Full fart hela tiden. Det är svårt att stanna hemma då. Sedan får vi se hur det blir med fortsättningen. Det har vi inte bestämt ännu.
Men tävlingen gav dessutom något att ta med sig till hemläxan också.
- Bra att få trimma in några gubbar på nya positioner och för alla att vara i race mode. Sedan finns det förstås detaljer att jobba vidare med. Starterna till exempel har inte varit perfekta.
Johan Kristoffersson instämmer i det nyttiga med att komma ut och tävla.
- Test är test och det behöver vi mer av, men tävling är tävling, en lite mindre skyddad miljö. Vi visste inte riktigt om vi var redo för att ge oss ut att tävla, men så här i efterhand tycker jag ändå att vi visade att vi var det och vi har lärt oss en massa saker.
I RallyX-mästerskapet leder nu Kristoffersson med maximala 60 poäng före Veiby på 50.