Revanschsuget Volkswagen Dealer Team KMS vill avsluta på topp I Italien

26/09/2014 by Zandra Björkholtz

I Tyskland blev det stopp med motorbekymmer i semifinalen. Inför helgens VM-deltävling, som avgörs i Italien, är det därför ett revanschsuget Volkswagen Dealer Team KMS som kommer till start. – Banan ska vara snabb och lite åt banracinghållet. Jag tror det kan passa oss bra, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Stämningen i Volkswagen Dealer Team KMS var dämpad efter framträdandet i tyska Estering. Johan Kristoffersson styrde sin VW Polo till semifinal, men där blev det stopp på det tredje varvet.

– Besvikelsen var stor då, men nu har vi deppat färdigt och ser fram emot det som blir säsongens sista tävling för vår del, säger Kristoffersson.

Felet från Tyskland är analyserat och åtgärdat. Teamet spänner bågen igen och hoppas kunna upprepa bedriften från Belgien tidigare den här säsongen. Då kom Volkswagen Dealer Team KMS från en mindre lyckad start i Höljes och körde hela vägen upp på prispallen. Johan Kristoffersson blev trea!

– När vi får allt att funka är vi med i toppen. I Italien hoppas vi på två dagar där allt faller på plats.

Banan, Franciacorta International Circuit, som inte ligger långt ifrån Milano, är en ny bekantskap för alla i VM-serien i rallycross.

– Jag tror det är en fördel för oss att ingen har tävlat där tidigare. Johan brukar nämligen ha lätt för att lära in nya banor.

 

Tävlingen i Italien 27-28 september är den tionde av totalt tolv i rallycross-VM. Den är också den sista i som ingår i EM 2014.