Revanschsugen Kristoffersson vill upp på pallen igen

24/05/2018 by Morgan Carlsson

Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson och hans PSRX Volkswagen Sweden tar klivet över till brittiska öarna när VM fortsätter på Silverstones nybyggda rallycrossbana. En revanschsugen Kristoffersson vill hitta tillbaka till toppen av prispallen efter en problematisk helg i Belgien senast.

- Den femteplatsen gjorde lite ont. Finalen var helt galen, med action åt alla håll. Men det var då, och nu är nu, säger Kristoffersson och blickar framåt mot den fjärde deltävlingen i årets VM.

Trots två segrar och en femteplats under de tre första deltävlingarna och ledning i såväl förar- som teammästerskap har regerande världsmästaren blivit alltmer medveten om hur hård konkurrensen är och hur viktigt det är med de små detaljerna.

- Det kommer att bli ännu tuffare att försvara mästerskapen i år. Kampen är stenhård i varenda kurva, vilket vi såg senast i Belgien. Förhoppningsvis erbjuder Silverstone lite större ytor att köra om på och möjlighet att göra en del alternativa taktiska val, säger värmlänningen som har nio poäng till godo på tvåan Sebastien Loeb i toppen av VM-tabellen.

Förra året blev det en Volkswagen-dubbel vid avskedsföreställningen på Lydden Hill, med Petter Solberg som segrare före Johan Kristoffersson. När nu Silverstone ersätter klassiska Lydden Hill i VM-kalendern så är det med en helg laddad med mat, musik och racing i och med det som kallas Speedmachine Festival och banan har byggts på insidan av klassiska Stowe Corner.

- Den här banan är lite annorlunda till sin natur, jämfört med dem vi har kört på hittills. Det är mer grus än vanligt, mer än halva varvet. Blir det torrt väder kan dammet bli ett problem, påpekar Kristoffersson.

Oavsett förutsättningar är målet att inte hamna i svårigheter.

- Det viktigaste är att samla många poäng. Vi måste köra smartare än någonsin.

Stallkompisen Petter Solberg tog sig i mål på en tredjeplats i Belgien och hoppas förstås spinna vidare på det positiva resultatet.

- Nu måste vi se framåt och försöka få ut det bästa ur våra Volkswagen Motorsport Polo R Supercar på den här nya banan. Vi lyckades hitta en bra set-up när vi testade där tidigare i år, berättar Petter.

Solberg ser verkligen fram emot att tävla i Storbritannien.

- På flera sätt är det som ett andra hem för mig och publiken i England är alltid bland de bästa i världen.

Även teamchefen Pernilla Solberg längtar efter helgen på Silverstone.

- RX-promotorn (IMG) har jobbat hårt för att kombinera musik, mat och all möjlig sorts underhållning på en väldigt lättillgänglig bana. Silverstone ligger bara några timmars körning från miljontals människor och om de kan locka en del av dessa med den övriga underhållningen så är jag rätt säker på att de kommer att stanna för att titta på racing också, säger teamchefen som hoppas att PSRX Volkswagen Sweden ska kunna utöka 15-poängsledningen i teammästerskapet när man släpper loss totalt 1 200 hästkrafter i de två Polo R Supercar-bilarna.